Ik heb deze week windows 8 op mijn pc gezet dmv update Microsoft , en ik wil graag terug naar windows 7 hoe doe ik dit?

Ik heb een laptop kant en klaar gekocht met windows 7 erop, nu mocht ik de update doen omdat mijn laptop nog maar net nieuw is. Nu bevalt de windows 7 mijn totaal niet en wil ik heel graag terug naar windows 7 hoe die ik dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hmm, dat is een heel gedoe. Wat je zou kunnen doen is dat je je laptop terugzet naar de fabrieksinstellingen. Dan is het wel belangrijk dat je een backup maakt van de data die je er zelf op hebt gezet (foto's, muziek, mails, word bestanden enz). Je kunt bij het opstarten vaak een knop indrukken waarmee je in een menu terecht komt. Daar kun je kiezen om de laptop te herstellen naar de fabrieksinstellingen. Hij wordt dan weer precies zoals hij was zoals je hem kocht, inclusief windows 7 dus. Een minder ingrijpende tip heb ik ook. Je kunt windows 8 ook zo instellen dat het er precies zo uitziet als windows 7. Als je klachten hebt over de prestaties helpt dat niet veel, maar als het gaat om gebruiksgemak heb je dan dezelfde mogelijkheden als bij windows 7. Toegevoegd na 1 uur: Volgens de recensie op nu.nl kan dit, zal eens kijken of ik een linkje kan vinden. Hier het stukje: "Beide varianten bieden naast het volledig nieuwe ontwerp ook nog de oude omgeving, die als twee druppels water lijkt op Windows 7. Alleen de startknop ontbreekt. " Toegevoegd na 1 uur: Via het filmpje kun je in ieder geval zien hoe je vrij eenvoudig een normaal startmenu terug krijgt. Toegevoegd na 17 uur: Link 2 is een beschrijving over het aanpassen van het uiterlijk van Windows 8 zodat het meer lijkt op Windows 7. De laatste utility is blijkbaar het beste, en bovendien gratis te installeren (zie link 3). Als je classic shell installeert zit je zo weer met je oude vertrouwde startmenu te werken; benieuwd of dit wel gaat werken!

Bronnen:
http://classicshell.sourceforge.net/
http://www.nu.nl/gadgets/2942578/review-wi...
http://www.pcworld.com/article/2011537/ben...
http://www.youtube.com/watch?v=bKt52IMgggU

Een minder ingrijpende actie is een systeemherstel maken. Dit vindt je in je Startmenu onder bureau-accessoires. Dan kan je je systeem een aantal dagen (of weken) terugzetten. Dit is verder niet van invloed op je documenten en dergelijke. Het maakt alleen de updates ongedaan. Zet je systeem zover terug, dat je een datum hebt VOOR de gedane update. Suc6 :)

Waarschijnlijk moet je windows 7 opnieuw installeren. Windows zet dan al je ''oude'' bestanden in een map (windows.old) daar kun je ook je bestanden terug vinden. Je hoeft dus niet persé een backup van je gegevens te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100