Wat is het verschil tussen sluiten en minimaliseren van een app in OS X?

In de officiële video's van apple wordt wel gezegd dat het sluiten van een app die app niet beëindigd, maar wat is dan het verschil tussen sluiten en minimaliseren van een app?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je op het rode kruisje drukt sluit je hem af maar kan die ieder moment snel worden opgestart. Wanneer je CMD + Q doet sluit het programma hellemaal. Je kan zien of die hellemaal afgesloten is als er in de dock geen blauw bolletje staat.

bij minimaliseren loopt de app op de achtergrond nog wel mee. Bij sluiten sluit je de app ook echt daadwerkelijk af en trekt hij geen resources meer van je systeem

Dat geldt niet alleen voor Apple, maar voor ALLE programma's op ALLE besturingssstemen. Ook Windows heeft er een handje van. Als je hem afsluit, moet je hem later als je hem weer wilt gebruiken, opnieuw opstarten. En bij somige programma's kan dat even duren, dus als je veel wisselt, is dat niet altijd handig. Als je hem minimaliseert, blijft hij gewoon aan / actief, en hoef je hem alleen maar weer aan te klikken om er mee verder te kunnen waar je was. Intussen 'loopt' hij gewoon door. Vergelijk het maar met het lezen van twee boeken tegelijk. Je kunt het ene even onder het andere leggen (minimaliseren) maar nog wel open laten, of het dichtslaan en in de kast zetten (sluiten). Het grote verschil met die boeken, is dat ze geen geheugen gebruiken terwijl ze 'onder' liggen, waar dat met niet-afgesloten programma's wel zo is. Dus stel, je hebt een app of spel of filmpje dat heel veel van je geheugen / CPU vraagt, waardoor een ander programma waar je aan wilt werken retesloom wordt als je het tussendoor wilt gebruiken, dan kun je de app beter sluiten. Gaat het om iets 'lichts' als GV, dan kun je het op de achtergrond rustig laten draaien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100