Klopt dat door iOS 6 je batterij sneller leeg gaat?

Ik heb een iPhone 3GS en een iPad 2. Nu ik iOS 6 heb geinstaleerd gaat mijn batterij naar mijn eigen zeggen veel sneller leeg. Klopt dit? zo ja, wat is eraan te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

je kan er zeker wat aan doen zoals als je 2 keer op de home button klikt dan moet je al die apps die aan de onderkant staan allemaal verwijderen en de scherm heldereid lager zetten

Nee, dit kan je (nog) niet zeggen. Meldingen van verminderde batterijduur komen - op fora - na elke ios update voor. Terwijl je verwacht dat bij een update eventuele problemen verholpen zijn. Bijgaande bron gaat hier op in. Je hebt wellicht nu meer interactie met apps, of de apps zelf kunnen als ze inactief zijn de batterij gebruiken. Zet apps uit die je niet gebruikt, herstart je telefoon. Om lang met je batterij te doen kan je onderweg wifi en bluetooth uitzetten. Dat scheelt heel erg veel. Bedenk ook dat met het verstrijken van de tijd je batterij steeds slechter wordt. De batterij van een iphone van een jaar oud kan al lang niet meet aan de specificaties voldoen. Toegevoegd na 1 dag: Er kunnen ook problemen zijn met syncen van apps via de ICloud. Als openstaande apps voortdurend synchroniseren en gegevens uitwisselen kost dat batterij kracht. Er zijn al diverse workarounds voorhanden om de apps te beteugelen en langer met de baterij te doen.

Bronnen:
http://appletoolbox.com/2012/09/battery-dr...
http://www.imore.com/how-fix-battery-life-...

Het klopt inderdaad. Sinds iOS 6 is de batterij bij identiek gebruik inderdaad sneller leeg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100