PC sluit spontaan af en gaat niet meer aan. Hoe op te lossen?

Ik had windows live essentials verwijderd en opnieuw geïnstalleerd, omdat msn het niet meer deed. Toen hij klaar was met installeren sloot de pc ineens af en ik krijg hem niet meer aan. Ik had de stroom van de pc afgehaald en er weer in gedaan. Toen deed ie het wel, maar elke 10 minuten of in ieder geval heel snel sluit hij weer af en kan je hem niet meer aanzetten. Ik krijg ook geen error te zien, het is gewoon pats boem uit. Bovendien werkt msn nog steeds niet.. hij geeft telkens aan dat windows live messenger niet meer werkt, er wordt gezocht naar een oplossing.

Wat kan ik hieraan doen? Ik krijg hem gewoon niet opgestart, tenzij ik de stroom eraf haal.. Dat kan toch niet zomaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Windows opnieuw installeren. Dit doe je met behulp van een cd, die je kan downloaden of kopen. Je start de pc op en krijgt de melding: press key to boot from cd. Dat doe je en vervolgens start je het plan om windows te installeren. Sla wel eerst belangrijke bestanden op op een USB stick of harde schijf.

Hallo, Waarom direct herinstalleren als optie geven, eerst proberen het probleem gewoon op te lossen. herinstallatie kan altijd nog. windows heeft meerdere logs waarin wordt bijgehouden of er bijvoorbeeld fouten zijn gebeurd met informatie hier over. ga naar: 1. start 2. rechtermuis knop op deze computer 3. beheren (hier heb je wel admin rechten voor nodig) 4. vervolgens links in het menu: systeemwerkset 5. logboeken 6. windows logboeken. kijk in deze logboeken rond of je misschien een geel of rood icoontje ziet met een foutmelding met een eventuele oplossing voor deze fouten. hopelijk heb ik je de oplossing gegeven of je misschien wel opweg geholpen. groeten, Bartcho

probeer eens op hetzelfde gebeurt, als je je pc met een live-cd opstart (bijv. http://www.ubuntu.com/download/desktop) als het dan nog steeds gebeurt is het hardware matig.... zoals je het schrijft gok ik op een ventilatie of voedingsprobleem... dus of doet het de cpu fan niet meer goed , wat dat moederboard snapt en om overhitting te vorkomen de computer afsluit... of de voeding levert weliswaar voor een tijdje genoeg stroom maar houdt dat niet vol, als je veel harde schrijven en/of een dikke graphics card hebt zou dat kunnen, maar de fan is waarschijnlikker Toegevoegd na 54 seconden: URL moet zijn http://www.ubuntu.com/download/desktop dus zonder ()

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100