Hoe kan ik ubuntu/linux installeren op een computer zonder windows?

Ik ga dus een nieuwe computer kopen zonder windows erop, dus wil ik er graag linux als besturings systeem erop zetten. Maar hoe kan ik dat doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je moet eerst met je oude computer het Ubuntu OS downloaden. Dan een bootable-USB stick maken en dat dan op je nieuwe computer installeren (opstartend vanaf USB): http://www.ubuntu.com/download https://help.ubuntu.com/community/Installation/FromUSBStick/

gewoon een cd branden van een linux versie als ubuntu en daarmee opstarten misschien moet je even letten op welke versie ubunti maar volgens mij kan je zelf met de live cd waar je anders ubuntu onder windows draaien zelf booten en instaleren

Bronnen:
http://www.ubuntu.com/download/desktop

Je moet vooraf van een werkende PC Ubuntu downloaden en dan branden op een CD. De nieuwe computer boot je dan vanaf die CD en vervolgens wordt Ubuntu geïnstalleerd.

Net zoals je elk ander besturingssysteem zou willen installeren. Nieuwste versie van ubuntu downloaden, op een bootable usbstick zetten, hiervan opstarten en instructies volgen. Let wel: een moderne pc heeft tegenwoordig vaak 4 GB RAM of meer, het is dus al de moeite om met de 64-bitversie aan de slag te gaan. Na installatie vind je op internet (o.a. op onderstaande site) veel info over hoe je Ubuntu eenvoudig naar je wensen kan instellen.

Bronnen:
http://www.ubuntu.com/download/desktop
https://sites.google.com/site/computertip/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100