Waarom probeert Windows steeds een update voor .NET Framwork 3.0 te installeren, terwijl ik .NET 3.5 SP1 al heb?

KB928416: Taalpakket voor Microsoft .NET Framework 3.0: x86

Waar slaat dat op, als je 3.5 SP1 al op je PC hebt? En waarom gaat dat via automatische updates - sinds wanneer is een taalpakket een benodigdheid?

'T mislukt trouwens steeds: error 0x80070643. De SoftwareDistribution/Download map leegmaken hielp trouwens ook niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De reden waarom dit wordt geïnstalleerd is doordat het een taalpakket is, waarschijnlijk kies je voor e Nederlandse taal. Dit is dus niet hetzelfde als de Servicepack die je al geïnstalleerd hebt staan. De reden waarom dit pakket niet ge-deinstalleerd kan worden is doordat jij (net als ik) de installatie bestanden en tijdelijke bestanden hebt weggegooid. Vaak kun je wel aan de juiste bestanden komen door de foutmelding kritisch te bekijken en op te zoeken welke bestanden je mist. Toegevoegd na 1 minuut: Door MS wordt dit taalpakket essentieel gezien zodat de taal weer geoptimaliseerd is. Mocht je zelf niets met Frameworks doen dan kun je dit bestand evt. uitschakelen. Toegevoegd na 9 minuten: Opmerking vanaf de vraagsteller: "waarom dit pakket niet ge-deinstalleerd kan worden" Moet zijn: "waarom dit pakket niet ge-installeerd kan worden" Het pakket zoekt zijn drivers/stuurprogramma's waarschijnlijk in de oude bestanden van het pakket, in dit geval staat het vaak in de tijdelijke-bestanden of in de "updatebestanden"

Het probleem is intussen met behulp van Microsoft Support opgelost. Ik had de oplossing al eerder gezien maar dacht dat deze niet zou werken omdat bij mijn VISTA versie Framework 3.0 zit. Hierop kreeg ik het volgende antwoord van Microsoft: Op basis van uw probleemomschrijving geeft u aan dat KB929729: Beveiligingsupdate voor Microsoft .NET Framework versie 1.1 Service Pack 1 niet geinstalleerd kan worden. Vista draait welliswaar met Framework 3.0 maar dat neemt niet weg dat u deze 'update' niet hoeft te installeren aangezien 3.0's kern draait op versie 1.0 en 1.1. Ik wil u daarom alsnog adviseren om de troubleshoot uit te voeren wat uiteindelijk geen effect zal hebben op uw primaire Framework 3.0 versie.

Bronnen:
http://www.hilpers.nl/397544-error-643-bij...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100