Hoe kan ik het beste m'n laptop formatteren?

Ik heb bij het aanschaffen van m'n laptop geen Windows 7 CD gekregen. Ik wil nu graag m'n laptop formatteren omdat hij de laatste tijd best sloom is. Gaat de garantie van mijn laptop eraf als ik een andere windows 7 erop zet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik ben altijd erg groot fan van GParted geweest. Downloaden van: http://gparted.sourceforge.net/livecd.php Kun je een liveCD of USB-stick maken. Simpel vanaf opstarten en formatteren dat het een lieve lust is. Daarna Windows 7 er opzetten vanaf een CD of USB-stick. Wat garantie betreft: Die gaat er niet af, maar het is mogelijk wel illegaal. Tenzij je een licentie koopt voor die andere Windows 7

Bij de meeste moderne laptops wordt geen losse windows-cd of -dvd meer meegeleverd. Wel zit er vrijwel altijd een autoherstelfunctie op. Deze is te benaderen via een (soms verborgen) recovery partitie op je harddisk. Afhankelijk van het merk moet je tijdens het opstarten op DEL, F8, F10, F11 of F12 drukken. Van daaruit kun je vaak kiezen voor een schone installatie waarbij de laptop wordt leeggehaald en teruggezet naar de fabrieksinstellingen (maw: hij wordt dan weer zoals hij was toen je hem kocht). Even googelen op merk en type en de kans is groot dat je kunt terugvinden hoe je de autoherstelfunctie opstart. Anders zou je ook even kunnen bellen of mailen naar de helpdesk van de leverancier. Toegevoegd na 4 minuten: Dit alles heeft geen gevolgen voor de garantie.

Aangezien je zegt dat je een andere Windows 7 installatie erop wil zetten is het voldoende om de Windows DVD er in te doen en tijdens de installatie de juiste partities te formatteren/verwijderen. (Laat voor de zekerheid de Windows installatie partitie erop staan). Als je dezelfde Win7 erop wil hebben die erop zat moet je Alknobe's advies opvolgen, als je onzinnige handelingen wil verrichten moet je het eerste antwoord opvolgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100