hoe update je Windows xp?

Ik heb voor me verjaardag afgelopen zondag een laptop gekregen dit is een Windows xp. maar ik heb een vraag hierover hoe kan ik hem updaten naar Windows 7 of hoger en kost dat geld.zo ja hoeveel. en raak ik dan me geïnstalleerde programma's kwijt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt een Windows 7 licentie kopen in de winkel. Bij een installatie van een nieuw besturingssysteem raak je de geinstalleerde programma's kwijt. Als je de licenties hiervan hebt kan je die opnieuw installeren. Er zijn wel mogelijkheden om je data te backuppen en terug te zetten, zoals je gebruikersinstellingen. Als je de laptop nog niet hebt gebruikt staat er nog niets van je op. Je update Windows XP door een Windows 7 DVD erin te doen en de instructies op het scherm te volgen. Toegevoegd na 2 minuten: Om je te helpen met de overstap heeft Microsoft een handleiding gemaakt met 5 stappen. Deze kan je vinden in de bron. Samengevat: Stap 1: MS upgrade Adviser installeren en draaien Stap 2: bestanden en instellingen verzamelen Stap 3: Windows 7 installeren via installatie DVD Stap 4: Bestanden en instellingen terugzetten Stap 5: Programma's installeren en drivers updaten Toegevoegd na 33 minuten: Tip: als je student/ scholier bent kan je vaak goedkoper aan Windows 7 komen. Een normale upgrade kost rond de 115 euro (Home Premium), Professional 257 euro, Ultimate 289. Bij surfspot.nl of slim.nl kan dit vaak voor 69 euro als je school hierbij is aangesloten.

Bronnen:
http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows...
http://www.youtube.com/watch?v=lCT51eJn27s

Kijk eerst eens of die laptop windows 7 wel aankan Dit kan je doen met de windows 7 advisor http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/downloads/upgrade-advisor Komt hij door de "keuring" dan kun je gaan beginnen. Let wel, sommige software kunnen niet overweg met windows 7 dus die zou je in compatibiliteitsmodus moeten laten draaien of simpelweg afscheid van moeten nemen. Bij een verse installatie ( wat overigens wel aan te raden is als je er mee doorgaat ) ben je inderdaad alles kwijt. Zorg dus dat je eerst alle drivers bij elkaar hebt. De drivers zorgen ervoor dat je hardware werkt. Kan je niet de drivers vinden die 7 compatibel zijn, dan heb je kans dat dat stukje hardware niet functioneert. En kan je hele plan ten gronde richten. De kostens voor een windows 7 is afhankelijk van welke versie. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100