Kan op een laptop met deze specificaties Windows 7 geinstalleerd worden?

Ik heb een goedwerkende laptop maar was aan het kijken voor een andere. Maar later bedacht ik me als ik op deze laptop gewoon windows 7 kan installeren is het niet nodig. Hij draaid nu op Windows vista. Dit zijn de specs;

- 1,6 GHZ intel dual core processor
- 3 GB ram werkgeheugen
- 160 GB hardeschijf
- 15,4 breedbeeld scherm
- Nvidia video kaart
- HDMI

Het gaat om een Medion laptop. Het betreft een schone installatie dan. Gewoon een compleet lege harde schijf.

De kern is eigenlijk of deze dan nog gewoon snel functioneerd. Zonder hinderlijk vastlopen of gefrustreerd te raken. Let wel, ik gebruik deze alleen voor internet en tekstverwerking. School, ontspanning maar niet voor gamen. Wel allerdaagse programma's.

Verder had ik nog de vraag wat Dual core precies inhoud. Wilt dit zeggen dat m'n snelheid 1,6 GHZ is of 2x1,6 GHZ dus 3,2 GHZ vanwege de 'dual' in dual core.

Alvast bedankt!

MVG, Jeffrey

Weet jij het antwoord?

/2500

Via onderstaande URL kan je zogenaamd adviesprogramma downloaden die je precies kan zeggen of je laptop geschikt is voor Windows 7 of niet. En indien niet dan zal het vast ook wel zeggen op welke punten je laptop te kort schiet.

Als ik kijk naar de specs die je beschrijft, moet het geen probleem zijn, sterker nog ik denk dat met W7 je laptop beter zal draaien...WVista was eigenlijk een beetje een miskleun van MS. Zoek vantevoren even alle drivers op die je nodig hebt en zet ze op een stick! Scheelt je een hoop ergernis...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100