Waarom staat er standaard geen formateerfunctie op de cd van windows 7 ultimate?

Ik zou graag mijn laptop compleet willen formateren vanwege problemen. Helaas is het niet mogelijk om vanuit de cd van windows 7 te formatteren. Het eerste wat die vraagt als je de cd erin stopt is: nu installeren. Nu heeft die windows 7 opnieuw geinstalleerd in de veilige modus. (ik moest trouwens vanuit de veilige modus installeren, omdat installeren via de normale modus niet ging vanwege "vastlopers")
De oudere versie staat er ergens ook nog op. Hoe kan ik nou formatteren en tevens een schone versie van windows 7 helemaal installeren zodat er geen resten meer zijn van de oude versie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dus je startte de (her)installatie op vanuit een draaiende Windows ? Dat is de reden dat je niet kon formatteren; start de computer eens op met de installatie-DVD al in de drive, dan draait ie een installer zonder dat ie eerst in de oude Windows 7 installatie komt. Mogelijk moet je wel in het BIOS-scherm aangeven dat de DVD/CD drive ook als bootdrive gebruikt kan worden, net nadat je de laptop aanzet moet je dan op F1, F2 of DEL drukken (staat meestal in beeld wat je moet doen).

Als je de computer opstart van de installatie dvd kan je, zodra je de installatie hebt gestart aangeven op welke schijf Windows geïnstalleerd moet worden. Als je een schijf aanwijst kan je die ook ter plekke formatteren. Je zult dan een volledig schone installatie hebben

zodra je de installatie doorloopt, krijg je een paar schermpjes verder het scherm dat je je schijf moet kiezen. het kan zijn dat je ergens op een knopje "geavanceerd" moet klikken om de optie te zien, maar dan kun je je partities formatteren, maar in mijn ogen kan je je partities het beste verwijderen, de lege ruimte selecteren, en dan "domweg" op volgende klikken, windows 7 maakt dan nieuwe partities van de juiste grootte. als je "vastlopers" hebt tijdens de installatie van windows, is er wat flink mis met je computer, en een schone installatie gaat dit niet verhelpen. is je computer oud? zit hij misschien vol stof wat voor warmte problemen kan zorgen? (cpu koeling, maar ook voeding).. wat het ook is, je hoort niet tijdens de installatie van windows 7 vastlopers te krijgen!!! Toegevoegd na 2 minuten: voor de nieuwsgierigen onder ons zal ik even uitleggen waarom ik voorstander ben van de partities compleet te verwijderen.. op deze manier worden de MBR en MFT ook compleet nieuw geschreven, dat en die win 7 boot partitie is ook meteen schoon.. schoner dan schoon dus!! Toegevoegd na 6 minuten: ik heb nu uitgelegd hoe je bij de formatteer functie komt, maar in direct antwoord op je vraag: de formatteer functie staat er wel op, maar hij is een beetje weggestopt, ik vermoed om te voorkomen dat klanten perrongeluk hun bestanden kwijtraken. ik kan dus eigenlijk niet antwoorden waarom hij er niet opstaat.. want hij staat er wel op..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100