Waarom is de 64 bits versie windows 7 OEM goedkoper dan de 32 bits?

kan je die ook zonder probleem op een 32 bits systeem zetten ? ;)
wij benne zunig.;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ten eerste zou je op je bestaande computer geen OEM mogen installeren. Nu dan het goede nieuws: de 64 bit versie bij Windows 7 is exact hetzelfde als de 32 bit versie. Hij vraagt bij het installeren of je in 32 of 64 bit wilt installeren.

Als je een 32 bits systeem hebt, dan kan je daar geen 64 bits OS op installeren. Zoek op wat voor processor je hebt. Maar je vraag roept bij mij wel weer vragen op. Ik dacht dat de OEM versie alleen maar bij nieuwe systemen geleverd mocht worden.

Dat moet marketing zijn... Wellicht zijn er minder 64 bits processoren verkocht en zijn de 64 bitters bereid er meer voor te betalen... Het is echt niet zo dat een 64 bits Windows duurder IS dan een 32 bits... Het moet een marketing kwestie zijn, meer niet... En het kan niet een 64 bits op een 32 bits proc... De kunt wel alles 64 bits proc op 32 bits laten werken, instellen via bios en dan kan het wel lopen, maar waarom zou je dat doen? Voor die paar centen?...

Je wil dus eigenlijk zo goedkoop mogelijk je OS opwaarderen. Je zou daarvoor een upgrade licentie kunnen kopen, als je nu al Vista hebt tenminste. Als je nu 32bit Vista hebt, moet je ook een upgrade licentie voor 32bit Win7 kopen en 64bit idem. Een 64bit OS gaat in ieder geval nooit werken op een PC met maar 32-bit brede databus. Overigens zijn alle mainstream computers die de afgelopen 3 jaar zijn verkocht wel zo'n beetje met een 64bit CPU/Moederbord uitgerust. Alleen OEM's zetten er dan toch vaak nog een 32-bit windows op. (dat kan wel) Bijgevoegde bron geeft je een overzicht van alle Windows 7 versies en waar je ze het goedkoopst kan kopen.

Bronnen:
http://tweakers.net/pricewatch/zoeken/?key...

Omdat ze er minder geld voor vragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100