Hoe kan je erachterkomen wie een fake mail heeft verstuurd via www.fake-email.nl ???

Er zijn allemaal e-mails naar mijn beste vriendin gestuurd die van mijn e-mailadres komen. Toen we gingen kijken hoe dat zou kunnen zijn we erachter gekomen dat het via fake-mail.nl gefaked is.

Via fake-email.nl kan je een mail sturen naar iedereen van wie je de mail hebt en het zo laten lijken dat hij van een bepaalde persoon komt,

Ik wil nu heel erg graag weten wie dat heeft gedaan.
Zouden jullie mij kunne helpen alsjeblieft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is niet te achterhalen, uit nieuwsgierigheid heb ik mijzelf een testmail gestuurd. Je kunt willekeurig iemand zijn email als afzender vermelden. Onder aan de mail staat wel Disclaimer: Deze email is een grap! Dit is een nep email verzonden door fake-email.nl Helaas moet je het hiermee mee doen. Misschien meldt de plager zichzelf wel binnenkort ;-)

In de bron van de mail staat het IP-adres. Dit begint meestal met 2 cijfers. Het is vergelijkbaar met een telefoonnummer.

Soms komt de mail in de spam

Dit hoeft niet per se van dat website te zijn. Als je eens per ongeluk op een link klink van een spam email, dan komt dat soort "malware" automatisch op je email. Maar dit soort spam is best wel makkelijk te onderscheiden. Vaak schrijven ze ook de naam op die jij hebt opgegeven bij het maken van je emailadres op het einde van een email, en als jij nou eens jouw grotjes op een net andere manier opschrijft... Misschien een spelfout ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100