kan je windows software draaien op linux?

ik heb sinds vandaag linux, maar ik weet niet of ik windows software op linux kan draaien

Weet jij het antwoord?

/2500

Jazeker dit gaat met het programma "Wine Is Not an Emulator" oftewel WINE. WINE is opensourch, en is te gebruiken op linux om Windowssoftware te draaien.

Bronnen:
www.winehq.org

Misschien ook verstandig om even naar POL (Play On Linux) te kijken, heb er zelf nog niet veel ervaring mee, ben ook net met linux begonnen

Mijn ouders hadden LINUX. Hun computermannetje die dat geregeld heeft gaf aan dat dit niet kon. Ze hadden dan ook andere programma's er op. (weet niet meer welke)

Geldt ook voor mij. Windows software maakt calls naar de Windowsapi voor functionaliteit, maar ik weet niet of de hierboven genoemde extra layer in staat zijn om alle calls te verwerken. Het moet 100 % zijn, anders werkt het niet goed genoeg. Het lijkt me niet uitgesloten, en het is de moeite waard om het te proberen. Aan de andere kant moet je linux niet gebruiken als het zwaarte punt van je werk echt op de windows-api is gebaseerd. Inefficient. Maar ik kan ook dat mis hebben. Ik ga het testen en je hoort hier meer van.

Er zijn wel mogelijkheden voor het draaien van Windowssoftware onder Linux. Zoals al eerder genoemd heb je Wine. Dit is een implementatie van de Windows-API zodat je Windowsprogramma's rechtstreeks uit zou moeten kunnen voeren in Linux. Niet bij alle software werkt dit nog helemaal vlekkeloos, maar dit wordt steeds beter. Een andere mogelijkheid is een complete machine emuleren in Linux en daarin een Windowsinstallatie doen. Dan weet je zeker dat de software correct werkt. Vaak is het echter de beste oplossing om op zoek te gaan naar een vervangend programma. Want voor de meeste huis-tuin-en-keuken-tools heb je onder Linux een minstens zo'n goede zo niet veel betere variant. Maar goed, dat was je vraag niet. Toegevoegd na 1 minuut: O ja, vergeten. Een veelgebruikt pakket voor het emuleren van een virtuele machine is dus VMWare.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/VMWare
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wine

Je kunt als je nog maar 2 applicaties persé wil gebruiken bijvoorbeeld, iets van vmware draaien. Dan kun je gewoon windows xp installeren in een virtuele omgeving.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100