Als ik mijn PC elke dag afsluit dmv slaapstand, hoeveel verbruikt hij dan over een heel jaar?

Slaapstand (harde schijf en voeding volledig uit), verbruikt altijd nog een beetje stroom. Enkel als je de schakelaar achteraan je pc op 0 zet, staat hij volledig uit. Maar dat doe ik niet, ik laat die schakelaar op 1 staan.

Dus ik heb het NIET over standby maar over slaapstand (dus zonder dat de motor nog draait en harde schijf en voeding uitgeschakeld). Dus hoeveel verbruikt dit in euros op jaarbasis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Slaapstand en standby zijn hetzelfde. 2 tot 6 watt. Toegevoegd na 3 minuten: Als we van het ongunstigste uitgaan, 6 Watt, dan is dan 52 kW in een jaar. Dus pakweg een tientje.

De slaapstand is qua energie verbruik hetzelfde als de uit-stand (in Windows XP). Het enige verschil is dat het geheugen op de HDD wordt opgeslagen, en later weer vanuit de HDD wordt hersteld. De computer staat ook fysiek uit, en je kan zelfs zonder problemen de stekker eruit halen. Standby stand wil zeggen dat het geheugen intact blijft. De computer zal stroom moeten leveren aan het geheugen om die in stand te laten. De slaapstand is voor het algemene verbruik energiezuiniger, omdat niet de gehele opstartprocedure gedaan hoeft te worden. Alleen het geheugen wordt hersteld vanuit de HDD en dat is dus sneller. Sneller opstarten en afsluiten met de slaapstand betekend minder energieverbruik voor die paar minuten. Dus pak het rekensommetje van mijn voorganger en deel die door 3 (2W). In Windows Vista is de naam Slaapstand veranderd in 'Sluimerstand', de stand-by heet in Vista echter 'Slaapstand', dit levert vaak verwarring op.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Slaapstand

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100