Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is een 64bit besturingsysteem beter dan 32bit als je werkt met meerdere Cores?

Heb een pc voor iemand in elkaar gezet met de besturingsysteem Win XP x64

Dit is het systeem:
CPU AM3 AMD Athlon2 X3 3.2 Ghz
2 GB DDR3 1333

Ik weet dat x64 te maken heeft met het uitbreiden van geheugen boven de 4 GB

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
586

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

De termen 32-bits en 64-bits hebben betrekking op de manier waarop de processor (ook wel CPU genoemd) van een computer omgaat met gegevens. De 32-bits en 64-bits versies van Windows zijn ontworpen voor gebruik op computers met 32-bits of 64-bits processors.

64-bit versies van Windows kunnen meer geheugen gebruiken dan 32-bit versies van Windows. Het schakelen tussen processen wordt daardoor versneld. Als er meer gegevens in het Random access memory (RAM-geheugen) kunnen worden geplaatst, hoeft de vaste schijf niet te worden geraadpleegd bij het schakelen tussen processen. Hierdoor worden de prestaties van programma's verbeterd.

Een 64-bits computer kan twee maal zoveel gegevens verwerken als een 32-bits computer, en kan aanzienlijk meer RAM-geheugen (random access memory) adresseren. Daarom is een 64-bits computer een goede keus als u werkt met videobestanden, zoekacties in grote databases of spelletjes en andere programma's waarvoor complexe berekeningen en een grote hoeveelheid geheugen vereist zijn. Een 32-bits computer is echter geschikt voor de meeste programma's. Zo worden spreadsheetprogramma's, webbrowsers en tekstverwerkingsprogramma's ongeveer op dezelfde snelheid uitgevoerd op 32-bits en 64-bits computers.

Toegevoegd na 22 uur:
dus ja het is handiger om een 64 bit besturingssysteem te installeren op een pc met meedere cores, en die daarvoor ook bedoeld is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding