computer sneller laten opstarten

Ik heb een pc met vista. Het opstarten duurt nu ongeveer 10 minuten. Mijn virusscanner is avg. Ook tijdens het gebruik is hij ook heel langzaam. 2 gb intern geheugen is wel genoeg. Geen grafisch werk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het feit,dat Uw pc te weinig geheugen heeft wist U dus dát is én geen antwoord op de vraag én dus totaal niet relevant.Schijf optimaliseren door rommel op te ruimen idemdito,register nét zo . Om dus letterlijk sneller op te starten kunt U, als ik het zo goed inschat ruim 6 minuutjes tijdwinst pakken met het heerlijke programmaatje : Soluto ! Ophalen,installeren en DOEN ! ( het wordt niet voor niets ANTI FRUSTRATION SOFTWARE GENOEMD ) http://www.soluto.com/ Groet:Zoekertje

2gb ram geheugen is redelijk krap, 4gb word als optimaal gezien voor vista...

Tja...je zegt het al...Vista... Overweeg er gewoon XP op te zeten, of beter nog XP en Ubuntu.

Je harde schijf opschonen en minder programmas automatisch laten opstarten.

Flink opschonen! Eerst, via Start, de zoekopdracht msconfig invoeren en onder het tabblad "Opstarten" eens rustig kijken wat er allemaal verwijderd kan worden. Er zit vaak een hoop rommel bij! Daarna kun je met Eusing Free Registry Cleaner het register eens lekker opschonen. Vervolgens laat je Wise Disk Cleaner draaien waarmee je heel wat rommelbestanden wist: http://download.cnet.com/Wise-Disk-Cleaner-Free/3000-2086_4-10613345.html?tag=mncol;2 Daarna nog even de restbestanden definitief van je pc verwijderen met CCleaner: http://www.filehippo.com/download_ccleaner Dan met Glary (http://download.cnet.com/Glary-Utilities/3000-2094_4-10508531.html?part=dl-6280556&subj=dl&tag=button) onder het tabblad Modules kiezen voor "Optimaliseren" en klikken op "Registry Defrag" om het register te defragmenteren. Als dat is gebeurd, en je de pc opnieuw hebt gestart, als laatste nog even alle bestanden defragmenteren met b.v. http://www.iobit.com/iobitsmartdefrag.html Loopt-ie nog steeds niet als een zonnetje? Installeer dan Vista even opnieuw en je begint weer met een schone lei. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100