Kan Windows 7 over Vista gezet worden of moet ik echt eerst de hele computer formatteren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan, natuurlijk doe je dan wel een upgrade en zullen niet Windows problemen die je nu evt hebt blijven bestaan

Windows 7 word in een andere map geïnstalleerd, je 'vista-windows' map blijft toegankelijk

Bij de installatie van Windows 7 kun je er voor kiezen om een schijf te formatteren (dan moet je de schijf kiezen waar nu Vista op is geïnstalleerd) Hij formatteert deze schijf vrij snel en dan kun je verder gaan met de installatie. Je zou windows 7 ook op een andere schijf kunnen installeren en dan heb je twee besturingssystemen op je pc lopen. Dan kun je bij het opstarten kiezen welke je wilt. Het is al weer lang geleden dat ik dit heb gedaan, dus je zou zelf even moeten uitzoeken hoe je dit moet instellen.

je kan wel zeker meerdere besturingsystemen hebben, ik had een keer dat ik moest kiezen uit 3 systemen voordat de computer opstart. Het grote probleem is dat de computer er alleen niet sneller van wordt..

bedenk wel dat je als je windows 7 er op wilt hebben je ook kan kiezen voor de 64 bits versie windows7 Als je vista een 32bits versie is lukt dat er over heenzetten niet en dan omdat als je eenmaal je windows 7 op 32 bits versie zou heen geactiveerd het ook 32bits dat valt dan niet meer te veranderen. lijkt het me verstandiger 64 bits te installenen (64 bits is stukken beter als je pc het trekt en dat is meestal wel het geval ) mar zoals gezegd als je vista 32 bits is kan de 64 bits windows 7 er niet op Als je vista wel 64 bits is dan moet het geen probleem zijn.

je kunt inderdaad 7 over vista heen zetten, maar, zoals al gezegd: eventuele problemen die je nu hebt, of virussen of iets degelijks, blijft zitten. Ook de enorme hoeveelheid bagger die door windows wordt opgeslagen op C: blijft allemaal je systeem vervuilen. Het is dus absoluut aan te raden 7 op een opgeschoonde (geformatteerde) C: te zetten. (en dan gelijk de boel zo te configureren dat je al je eigen bestanden voortaan op D: zet)

zorg er voor dat 20 gigabyte op vrij is op je huidige C partitie of de partitie waar je windwos vista op hebt staan. windows 7 cd erin stoppen en de installatie starten. op een gegeven moment krijg je een melding van standaard installatie of aangepaste installatie. selecteer hier de aangepaste installatie. je komt nu bij een overzicht van de hardeschijven die aanwezig zijn. selecteer je huidige windows schijf waar al data op staat. klik nu op installeren of install. je krijg een melding dat er al een windows aanwezig is , klik op ok om de installatie te starten. na het voltooien zul je zien dat je oude documents and settings, program files en windows nog bestaan in het mapje windows.old vervolgens kan je de gegevens die je wilt bewaren van je oude windows in de nieuwe documenten map zetten. zo houd je de oude bestanden. je houd de computer schoon. je bent van windows vista af en hebt windows 7

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100