Ik wil een systeemkopie maken van de schijf waar Windows op staat en Program Files. Welke DVD's, van hoeveel GB kan ik daarvoor gebruiken?

Er staat momenteel 105 GB op C: Zijn er al grotere DVD's dan de 4.7? Want dan zou ik er vele moeten gebruiken voor de kopie. Komt de DVD+R in aanmerking? Hoe kan ik erachter komen welke soort DVD ik moet gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op DVD dual Layer kan je 8,5 GB branden. Op een gewone DVD R gaat 4,5 GB. Je hebt ook beschrijfbare Blueray schijfjes van 25 GB, maar de branders hiervoor zijn duur. Wat makkelijker is om een abonnement te nemen op Backup online van KPN. Je bent dan voor 5 euro per maand klaar en kan je hele PC dagelijks laten backuppen. Toegevoegd na 1 minuut: Als je niet online wilt backuppen, dan is het veel goedkoper om een externe harde schijg te nemen van 320 GB. Die kosten een paar tientjes en minder dan steeds schijfjes kopen. Toegevoegd na 8 minuten: Als je een externe schijf hebt kan je een image maken, bijvoorbeeld met Acronis. Bijgaande een artikel op schoonepc.nl over het maken van systeemkopieën. Toegevoegd na 10 minuten: Een Samsung Spinpoint disk M80 (160GB/SATA) kost bijvoorbeeld maar 30 euro, bijna net zoveel als een 25 GB blueray schijfje! Persoonlijk zou ik dan een wat grotere harde schijf adviseren. Voor 80 euro heb je inmiddels 2 terabyte. Toegevoegd na 1 uur: In de bron ook links over het maken van een systeemimage op harde schijf. Dit is de snelste en goedkoopste oplossing. Online backup heeft het voordeel dat bijvoorbeeld foto's en andere data ook buiten huis worden bewaard (bij brand zouden die verloren gaan). Toegevoegd na 1 uur: TIP: Voor Western Digital-harde schijven wordt de tool Acronis True Image Western Digital Edition (download: http://support.wdc.com/product/downloaddetail.asp?swid=119) aangeboden en voor Seagate- en Maxtor-harde schijven de Nederlandstalige tool MaxBlast (download: www.seagate.com/www/en-us/support/downloads) aangeboden. Mocht je een harde schijf erbij willen kopen, dan krijg je dus gratis dit pakket.

Bronnen:
http://www.kpn.com/zakelijk/meer-diensten/...
http://www.pcwebplus.nl/phpbb/viewtopic.ph...
http://www.schoonepc.nl/optim/backup.html

ja zou Blu-ray schijven kunnen gebruiken, mits je ook een brander heb. deze hebben een capaciteid van ong 25Gb. aleen het heeft geen nut om een directe kopie te maken van je windows of programfiles map. als je dit kopieerd naar een andere pc zal deze niet de windows map kunnen overschrijven , en de programma`s in programfiles zal je ook niet kunnen opstarten. dit omdat deze bestanden geinstaleerd zijn op pc X dat is wat anders als pc Y :)

Op double density DVD's kunnen 8,9 GB. Op BluRays ca. 25 GB. Maar waarom zou je alles op DVD willen zetten? Als je een systeemkopie wil hebben, kun je beter de hele harde schijf op een andere harde schijf klonen of er een image van maken die je op een schijf ergens opslaat. Je kan natuurlijk ook al de data eerst van de schijf verwijderen/backuppen en alleen het systeem op DVD zetten, maar dat helpt je maar matig.

Al dat gedoe met die schijven, het is beter om een externe HD te nemen dat gaat ook sneller om je systeemkopie op te bewaren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100