wat moet je doen om je als je computer traag is? hoe krijg je je computer heel snel zo snel zelfs dat de computer in een halve min. is opgestart?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Behalve de gegeven oplossingen kan je het ram geheugen ook uitbreiden Voor 32 bits computers is de max ca 3gb en voor 64 bits systemen bijna zonder limiet. Dit is een zeer goede oplossing.

Zo min mogelijk op je pc zetten zorgen dat er niks opstart tegelijk met Windows. installeer Linux. Toegevoegd na 44 seconden: Mijn broer doet elke paar maanden een complete herinstallatie van Windows, zijn pc is binnen 40 seconden opgestart. Hoe langer je op een pc bezig bent, hoe trager hij uiteindelijk word. Toegevoegd na 1 minuut: Met langer bedoel ik dus dat je je pc al een paar maanden in gebruik hebt. Je installeer in de loop der maanden steeds meer programma's en de harde schijf word steeds voller.

Ik zou eerst alle onnodige dingen verwijderen. Spelletjes die je hebt gedownload bv. die willen nog wel eens vertraging opleveren. Hoe schoner je pc hoe sneller die werkt.. Vandaar dat nieuwe pc's ook altijd super snel zijn... hij is dan leeg :P

Zorg dat er geen overbodige dingen opstaan. Je kunt zelfs wat nieuwe dingen bestellen zoals nieuwe processor, ram, en die erin zetten. Maar als je dat niet lukt of als je een laptop hebt zou ik het niet proberen (laptops zijn sowieso relatief sloom). Verder is het heel belangrijk dat je zorgt dat je maar 1 antivirus programma geinstalleerd hebt. Twee antivirus programmas kan voor een hoop problemen zorgen.

Alleen nieuwe computers waar nog niks op staat start in een halve minuut op. Zorg dat er zo weinig mogelijk programma's opstarten als Windows start. Schoon je PC regelmatig op met CCleaner;

Bronnen:
http://www.piriform.com/ccleaner

Start> (in zoekvenster)msconfig>opstarten>(vink programmas aan die niet mee hoeven op te starten> bevestigen en computer opnieuw opstarten. Start>bureauaccessoires>systeemwerkset>schijfopruiming (ook herstelpunten muv de laatste) Start>bureauaccessoires>systeemwerkset>schijf- defragmentatie (evt meerdere partities) Met betrekking tot zoekmachines kunt u de browsegeschiedenis laten wissen na gebruik. U kunt het werkgeheugen vergroten door een groter geheugen te kopen of door een daarvoor geschikte usb- stick te kopen. (versneller) Met msconfig kunt u ook instellingen veranderen hoe u de computer op laat starten, de hele kerstboom of enkel de benodigde onderdelen. Noteer vooraf de instellingen zoals u die aantrof. Ging er iets mis, dan kunt u systeemherstel gebruiken. Start>bureauaccessoires>systeemwerkset> systeemherstel. Nb: Overbeveiliging dmv antispyware, virusscanners, verouderde drivers, registerfouten maken de computer ook trager. Het is ook aan te bevelen om geen ,,buttons,, in de werkbalk te hebben die een stuk of 6 site,s opstarten. (is wel gemakkelijk ipv telkens invoeren) Met deze gegevens uit de losse pols komt u al een heel eind. Antwoord van 1 maand geleden.

behalve bovenstaande antwoorden, help een SDD een heleboel. Toegevoegd na 59 seconden: help = helpt Toegevoegd na 3 uur: SDD = SSD Solid State Drive (gaat lekker zo :-P

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Solid_state_drive

zorg ervoor dat je ook de originele windows hebt, de nepper haalt geen updates op en daardoor komt er allemaal ongewenste troep op je pc waardoor hij ook langzamer van wordt. Misschien is het ook verstandig om eens in de maand te defragmenteren alvorens schijfopruiming te hebben uitgevoerd. Regelmatig de cookies verwijderen en ook regelmatig de Ccleaner gebruiken.

Zoals al in het eerst antwoord wordt genoemd, installeer een Linux variant. Wat je ook doet in de loop der tijd, de snelheid blijft gelijk. Tegenwoordig kan Linux praktisch evenveel als Windows.

En met windows 7 kan je sluimerstand (hibernation) gebruiken. windows xp schijnt daar helaas problemen mee te hebben, zelf nooit geprobeerd. Hierdoor gaat je pc niet echt uit maar slaat ie alles tijdelijk op op harde schijf en start sneller op. Wel zo nu en dan echt uitzetten (om de 5x slaapstand ofzo) zodat alle programma's die tijdens het werken geladen worden ook echt helemaal afgesloten worden.

idd zoals sxiopo hierbover al heeft gezegd, msconfig bij uitvoeren , en dat proberen hoe snel opstarten gaat als je alles bij tabblad opstarten uitvinkt, later kan je dan de dingen die echt nodig zijn weer aanvinken ( als je virusscanner ed. ) , omdat je het had over snel opstarten zal dit goed werken ook kan je in de bios een instelling veranderen mbt scannen van je geheugen dacht ik , dit alleen als je na het opstarten in het zwarte scherm ziet dat ie je ram geheugen lang aan het controleren is gr mart

De opstart snelheid ligt vooral aan de snelheid van je harde schijf, als die vol is start hij ook minder snel op. Ik raad je ook nog een SSD schijf aan, deze hebben zeg maar geen fysieke koeling nodig! Het opstarten van een pc is eigenlijk meestal niet het grootste probleem, maar zorg altijd dat je op z'n minst 10% van je harde schijf vrij hebt. Daarnaast zou je het programma CleanUp kunnen gebruiken, dit programma haalt onnodige spullen van jouw pc af.

misschien staat er een virus op je pc :o

opnieuw instaleren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100