Zijn er huis, tuin en keukenmiddeltjes tegen pigmentvlekken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Pigmentvlekken zijn ophopingen van melanine (pigment) in de huid. Ze worden gevormd wanneer huidcellen onder invloed van zonlicht plaatselijk teveel pigment aanmaken. Je kunt de vlekken camoufleren of laten verwijderen. Er bestaan geen middeltjes om ze vanzelf te kunnen laten verdwijnen. Het enige wat je kunt doen is voorkómen dat er nog meer vlekken gevormd worden: goed smeren met zonnebrandcrème met een factor van minstens 15 voordat je de zon ingaat of onder de zonnebank gaat liggen. Je kunt de bestaande pigmentvlekken wat lichter laten worden (waardoor ze minder zullen opvallen) door ze elke avond aan te stippen met vers citroensap.

"Een van de meest natuurlijke manieren om pigmentvlekken te verwijderen is het gebruik van de citroen. Deze citrusvrucht wordt al sinds jaar en dag gebruikt voor het verwijderen van pigmentvlekken. Door uw huid in te wrijven met citroen wordt de bovenste huidlaag verwijderd. Zo verwijdert u ook de pigmentvlek. Het fruitzuur dat aanwezig is in de citroen zorgt voor het verwijderen van de eerste huidlaag. Het is de bedoeling dat u uw huid twee keer per dag in wrijft met citroen, gedurende ongeveer acht weken. In de meeste gevallen is de pigmentvlek dan wel verdwenen." Voorkom pigmentvlekken, draag een pet of hoed in de zon en niet te vaak onder de zonnebank. https://omaweetraad.nl/gezondheid/pigmentvlekken http://www.nationaalgezondheidsforum.nl/showthread.php?236-Pigmentvlekken-wat-kun-je-er-aan-doen http://www.pigmentvlekkenverwijderen.net/pigmentvlekken-verwijderen-citroen/

Helaas citroen werkt niet. De middeltjes die enigszins werken zijn salicylzuur en glycolzuur. Maar je moet heel veel geduld hebben. www.jetskeultee.nl. Dermatologe. Even in zoekveld pigment intoetsen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100