Na permanente haarkleuring is mijn haar na een maand weer licht. Wat doe ik fout?

Ik kleur altijd zelf mijn haar en pak altijd permanente haarkleuring, bijvoorbeeld john frieda mousse. Ik kleur mijn haar altijd midden-bruin. Na een maand is de kleur er al weer bijna uit. Ik ben dan weer lichtbruin. Ik doe alles zoals op de verpakking staat. Wat doe ik fout?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je doet vermoedelijk niets fout, maar waarschijnlijk is jouw natuurlijke haarkleur lichter dan middenbruin. Het is zo dat bepaalde kleuren door zonlicht en andere factoren "teruglopen". Dit betekent dat de kleurpigmenten minder worden.

Het zou kunnen dat je een antiroos shampoo gebruikt zoals head en shoulders. Daarvan vervaagt de kleur ook heel snel. Het beste is een shampoo voor gekleurd haar.

Als je normaal gesproken je haar wast met een shampoo of cremespoeling die siliconen bevat, dan belemmerd dit de opname van de kleur, waardoor er minder kleur in je haar terecht en meer erom heen, zoals bij een uitwasbare kleuring, waardoor de kleur eerder vervaagd. Ook kan het zijn dat je je haar te vaak wast, waardoor de kleur steeds iets slijt en je haar tussendoor te weinig kans heeft om te herstellen. Verder kan het zo zijn dat jouw haar beschadigd is, waardoor de schubben die je haar moeten sluiten, niet goed meer sluiten, hierdoor verdwijnt de kleuring ook eerder. Als je het zelf niet weet, vraag het dan eens aan de kapper wat de oorzaak kan zijn. Normaal gesproken hoort zo'n kleuring er 6 tot 8 weken in te blijven zitten, lichte slijtage is normaal, maar er helemaal uit niet.

Wat is het nummer van de kleur die je gebruikt? Misschien 5.3 of 5.5? Daar zitten rood-tinten in en rood blijft nooit lang zitten. Als je echt middenbruin wilt, zonder 'warmte' of rode gloed, moet je 5.0 (of 6.0 of 4.0) nemen; die zal langer blijven zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100