Wat te doen tegen droge kapotte handen?

Mijn handen zijn altijd knal rood, droog en soms bloed het zomaar.
Het komt omdat ik vaak vergat om mijn handen te drogen nadat ik ze had gewast. Ik heb al heel veel handcremen, lotions en vaselines. Weet iemand een manier om mijn handen weer normaal te krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij maakt uierzalf een goede kans. De salicylzuur en de lanoline hebben bij mij erg goed gewerkt.

Het kan zijn dat je handen overgevoelig zijn voor bestanddelen in die cremes die je gebruikt. Zeker bij vaseline is dit niet ondenkbaar. Probeer het eens een tijdje zonder die spullen, of haal een creme waar geen vaseline in zit. En zorg dat je zo min mogelijk met je handen in water zit, gebruik dus handschoenen als je in sop moet. En als je toch wil soppen zonder handschoenen: gebruik een minimale hoeveelheid schoonmaakmiddel, want dat kan ook vreselijk irriteren.

Gebruik een vet dat goed bij je eigen huidvet past en zonder conserveer of andere toevoegingen. opties: kokosolie olijfolie (na het douchen als je handen nat zijn, sowieso is dat een goed moment) roomboter geklaarde boter of ghee (mijn favoriet)

Wanneer je, ondanks al je inspanningen, toch een droge huid blijft houden of wanneer je handen rode droge plekken vertonen, dan is het beter om je huisarts te raadplegen. Het kan zijn dat je in de winter gevoeliger bent voor eczeem. Het gebruik van producten zoals handcrèmes, handmaskers etc. kan dan juist niet zo goed voor je huid zijn. Een goed middel om te gebruiken, wanneer je last hebt van een gevoelige huid of eczeem, is Vaseline cetomacrogol crème FNA. Dit is een crème op basis van o.a. Cetomagrogolwas, Witte vaseline en vloeibare paraffine. De crème is extra vettend en irriteert de huid niet. De crème is te verkrijgen via de huisarts of in de apotheek .

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100