Heeft iemand tips om de onzekerheid die ik heb over mijn huid te verminderen?

Ik ben een meisje van 18 jaar en mijn huid is mijn grootste onzekerheid. Sinds 10 maanden slik ik de diane-pil, en dit heeft wel wat geholpen, maar lang niet voldoende. Ik durf namelijk nog steeds absoluut de deur niet uit zonder concealer en een laag foundation.. Ik vind dit eigenlijk ontzettend smerig en baal heel erg dat dit nodig is. Bovendien weet ik dat dit mijn huid blokkeert te herstellen. Ik eet gezond, drink erg veel water en sport zo'n 2x per week in de sportschool. Mijn huid ziet nooit zonlicht en daardoor is het erg bleek waardoor roodheid zonder make-up meer opvalt. Mijn 'pukkelaanvallen' gaan vaak gepaard met zwelling en korstjes; dit kan ik niet camoufleren en als mijn huid soms heel slecht is, zeg ik zelfs afspraken af.. Nu ga ik over drie weken een weekend weg met mijn vriend; hij heeft mij nooit gezien zonder make-up en dit is voor mij dus een erg moeilijk punt. Natuurlijk wil ik niet wakker worden naast hem om vervolgens naar de spiegel te moeten rennen om mijn make-up op te doen. Heeft iemand tips voor mij om hiermee om te gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Overtuig jezelf ervan dat je vriend van je houdt om wie je bent, hij ziet ook wel dat jij je vol smeert met make-up, daar wordt je huid namelijk niet mooier van, je ziet ondanks de make-up nog steeds hobbeltjes en ontstekinkjes. Hij moet aan jou gemerkt hebben hoe onzeker je bent en toch geeft hij om jou. Hij laat je niet in de steek als hij je 's ochtends zonder make-up ziet, hij wil bij jou zijn, met jouw oneffenheden. Iedereen heeft zijn/haar twijfels en onzekerheden, ook jouw vriend heeft die, wees jezelf, geniet van elkaar en laat je weekend niet verpesten door je onzekerheid. Ga eens naar een goede schoonheidsspecialiste, die kan de behandeling van je arts ondersteunen, waardoor je huid verbeterd. Vaak helpt de zon, of zonnebank ook je acne in te laten drogen, misschien een kuurtje doen voor je weg gaat met je vriend. Bespreek je probleem ook eens met je huisarts, die kent jou en je huid, die kan je ook van goed advies voorzien en je helpen minder onzeker te zijn. En denk eraan, dit gaat een keer over, tijdens hormonale schommelingen verergert acne vaak, zoals tijdens de pubertijd, zwangerschap en overgang. Het is zonde om je om zoiets minder te voelen dan dat je bent. Laat aan je vriend die leuke meid zien, die je bent.

Veel mensen zijn nog onbekend met het beroep Huidtherapie. Ik zou gewoon eens google-en! Een huidtherapeut is gespecialiseerd in acne en de behandeling hiervan. Vaak worden deze ook gewoon vergoed! In tegenstelling tot de schoonheidsspecialiste Eventueel zou je ook doorgestuurd kunnen worden door je huisarts naar de dermatoloog die je aan de hand van de ernst van de acne andere medicatie kan voorschrijven. JIJ bent het wonder waarop jou vriendje verliefd is! Vergeet dat niet!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100