Wat is de functie/toegevoegde waarde van het opschuimen wat vaak in de gebruiksaanwijzing van thuis haarverven staat?

Ik zie het heel vaak staan in de gebruiksaanwijzing van zo'n doos haarverf van de drogist. "Als de inwerktijd om is laat u het haar met veel water schuimen".

(letterlijk overgenomen uit mijn laatste gebruiksaanwijzing, soms staat er volgens mij trouwens juist: weinig water ipv veel.....).

Ik vraag me af wat hiervan het nut precies is en of het kwaad kan om het achterwege te laten, extra kleur aanbrengen op de laatste puntjes kan ik me niet voorstellen in die halve minuut die het zo geschuimd is, want direct daarna spoel je de verf toch uit.

Maar als je thuis met lang haar aan een wastafel staat te prutsen is opschuimen een actie waarna je je badkamer opnieuw kunt witten vrees is. Vandaar de vraag of het echt nodig is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is bedoeld om de glans van het kleurproduct tot zijn recht te laten komen, door het opschuimen is het beter uit te spoelen. Als er kleurspoeling achter blijft is dat negatief voor de glans. Je hoeft het niet te doen, maar je kleur komt er wel mooier mee uit. Daarom ook de naam kleurshampoo, omdat je het hetzelfde dient te gebruiken als een haarshampoo (op de langere intrektijd na).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100