Ik heb mijn haar licht asblond gekleurd. Hoe komt het dat mijn haar in daglicht/zonlicht een rossige schijn heeft en bij minder licht niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zal je haar nog meer moeten ontkleuren, om de roodpigmenten te verwijderen, daarna de asblond erover, dan heb je echt asblond haar. Zolang je rode pigmenten in je haar hebt, blijf je een rode gloed zien, als die roodpigmenten eruit zijn is dat niet meer mogelijk, eerst ontkleuren en dan asblond erover dus. Dit is wel een aanslag op je haar, maar een andere manier is helaas onmogelijk. Met de juiste verzorgingsproducten kun je je haar redelijk redden, maar je zal droog beschadigd haar hieraan overhouden. Was je haar na deze behandeling zo min mogelijk, maximaal 2 keer per week met lauw warm water, zodat de natuurlijke vetten (talg) wat je hoofdhuid produceert, dagelijks de kans krijgen om over je haar verdeeld te worden, dmv kammen en borstelen. Ook het kammen en borstelen hooguit 2 keer per dag doen, om afbreken van je haar te voorkomen. De fohn en stijltang ook niet meer gebruiken, hooguit een keer voor een feestje en dan met heatprotector, omdat de hitte je haar ook beschadigd en uitdroogt. Laat dit het liefst door een kapper doen, die weet hoever er ontkleurd moet worden, met thuisproducten kun je tussendoor niet ingrijpen als er iets mis gaat, die mogelijkheid heeft een kapper wel. Wacht even met deze behandeling, nooit binnen 3 maanden weer gaan ontkleuren, zodat je haar de kans krijgt, enigszins te herstellen tussen de behandelingen. Laat je door de kapper adviseren welke producten geschikt zijn voor je haar, geef daar liever iets meer aan uit, dat lijkt duurder, maar deze producten zijn zeer zuinig in het gebruik, wat het op lange termijn niet duurder maakt dan de goedkope alternatieven. Succes.

Het kunnen twee dingen zijn; A. Je hebt je haar gekleurd met blondering, waarbij de blondering er niet lang genoeg heeft ingezeten. B. Je hebt je haar gewoon asblond gekleurd met een kleuring, waarbij je eigen haarkleur donkerder is dan de kleur die je inzet. Hierbij kan het zijn dat je haar niet genoeg pigment verzameld om lichter te worden. Als dit het geval is begint de kleur die je inzet af te breken en wordt deze kleur warmer. Oplossing 1: Opnieuw je haar kleuren met dezelfde asblond kleur. Let OP! wel dan een kleuring gebruiken en geen blondering Oplossing 2: Je kan een blondeerwassing op je haar laten inwerken. Blondeerwassing is een blondering met waterstofperoxide 3% en wat shampoo. Masseer het goed in totdat je hele haar goed schuimt en dan laat je het net zolang inwerken totdat je het gewenste resultaat hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100