Ik kleur mijn haar om de 2 maanden, moet ik het dan telkens volledig ontkleuren om te vermijden dat het telkens donkerder wordt na iedere verfbeurt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, je kunt ook kiezen voor een uitgroeibehandeling, dan wordt alleen de uitgroei gekleurd en de laatste 10 minuten krijgt de rest van je haar een opfrisbehandeling. Als je dezelfde kleur kiest, als je al hebt, wordt de kleur steeds intenser en dus ook donkerder, wil je dat niet, dan zou je inderdaad je haar eerst een tintje lichter moeten maken, maar ook dan hoef je het niet helemaal te ontkleuren. Denk er wel aan, dat na het oplichten van je haar, de kleur die je normaal gebruikt, anders uit kan vallen, als de kleur roodpigmenten bevat, dan kan het roder worden dan anders, als het geen roodpigmenten bevat, dan kan een groenige gloed ontstaan.

Nee, mijn haar wordt nooit donkerder. Ik doe af en toe alleen een uitgroeibehandeling en eveneens regelmatig verf (Schwarzkopf). Kennelijk wordt het haar in de loop der tijd een beetje lichter waardoor het na het (meerdere keren) verven toch niet donkerder wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100