Is het normaal dat dit uit mijn haar komt?

Ik heb de laatste tijd veel haren die spontaan uitvallen of loszitten in mijn haar. Meestal met een witte onderkant (Wortel?)
Ik leef gezond, ik weet niet wat er scheelt.
Ik maak me zorgen ;(

Weet jij het antwoord?

/2500

Het witte gedeelte is inderdaad de haarwortel. Het is wel normaal dat je haren verliest op een dag, en het ligt natuurlijk aan het type haar dat je hebt of je dat erg merkt of niet (lengte, krullerig, etc.). Denk ook eens aan de haarproducten die je misschien gebruikt en welke daarvan recent veranderd zijn. Als het veel haar is, vaak voorkomt en je er niet prettig bij voelt, kun je het best even naar een kapper of misschien zelf naar de huisarts gaan om advies in te winnen.

Ja, dat is heel normaal. Je hebt in meer of mindere vorm last van roos. Dat komt heel veel voor en daar is niks geks of engs aan. Roos is een vorm van eczeem op het behaarde hoofd. Het betreft een variant van seborrhoïsch eczeem, dat ook elders op het lichaam kan voorkomen. Talloze mensen hebben last van roos. Er is sprake van een lichte ontsteking van het behaarde hoofd, waardoor de hoofdhuid gaat schilferen en jeuken. In de bron vind je de dermatologische uitleg. http://www.huidinfo.nl/roos.html Maar je kunt ook gewoon bij Kruidvat een anti-roosshampoo gaan kopen en daarmee wordt het waarschijnlijk een stuk minder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100