Bobbeltjes/uitslag na epileren borsthaar?

Ik heb allemaal kleine rode bobbeltjes die, als je ze beter bekijkt, een soort van allemaal kleine puistjes zijn na het epileren van mijn borst gekregen.(rode plekjes met een soort kippenvel met witte puntjes, zie foto) Onder mijn navel heb ik ook geëpileerd(buiksnor) en helemaal geen last van deze uitslag. Wie weet wat het voor uitslag is, hoe ik het kan voorkomen en helemaal of het nog helemaal weggaat want ik ben er erg van geschrokken zoals het er nu uitziet.

En herkent iemand deze bobbeltjes en heeft er ervaring mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik epileer niet, maar heb wel altijd last van die bultjes. Ik heb ook een erg gevoelige huid en daardoor krijg ik die bultjes van het scheren. Je huid moet er ook aan wennen, maar bij mij went het eigenlijk nooit (ik heb dus altijd last van bultjes) Dit kan je verminderen door het na het scheren lekker in te smeren met een lekkere voedende bodylotion of bodybutter zodat het niet erger wordt. Het is normaal dat je huid wat geirriteerd raakt na het scheren.

Borsthuid is veel gevoeliger dan van de buik, dus daar is sowieso grotere kans op uitslag na het scheren. Als je tegen de richting van het haar in scheert is de kans op uitslag (soort minipuistjes) ook groot.

Ja, dat trekt snel weer weg, de volgende dag is dat al bijna verdwenen, het is erg belangrijk, voor het epileren de huid te ontsmetten, dat kan met alcohol 70%, verder na het epileren direct koelen, met een ice packing bijvoorbeeld en daarna insmeren met een kalmerende lotion, creme of gel, calendulan bijvoorbeeld, dan wordt je huid zo goed mogelijk voorbereid voor, en verzorgt na het epileren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100