Mag je de gezichtcremes onder je ogen smeren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, natuurlijk mag dat. De huid onder je ogen en boven je ogen en naast je ogen is ook gewoon je "gezicht". Al die verhalen dat je huid daar dunner zou zijn en meer gevoelig en dat je daar dus _ vaak heel dure _ andere creme voor zou moeten kopen is commerciele kletspraat. Die creme die je smeert, die weet echt niet waar die naar toe moet. Een prettige dagcreme of nachtcreme [heel goed is de biocura van Aldi], dus een goede gezichtcreme, komt niet verder dan je opperheid om die wat soepel te houden. Kijk: http://www.yunomi.nl/artikel/aldi-biocura Aldi Ik heb nog nooit iets anders onder mijn ogen gesmeerd dan gezichtscreme en bodylotion. Alle merken en soorten en monstertjes, vet en minder vet. Geloof me: een creme is slechts een creme en geen wondermiddel.

Met gezichtscreme moet je minstens 50 cm. van je ogen af blijven.

‘Nee. Je hoeft geen aparte crèmes te kopen voor borsten, ogen, nek of dijbenen. Wie de ingrediëntenlijst erop na pluist, zal meestal precies dezelfde bestanddelen zien staan. Het belangrijkste verschil is de prijs. Ook verschillende producten voor dag en nacht zijn niet nodig. Het enige verschil tussen dag- en nachtcrème is dat je ’s nachts geen zonnefilter nodig hebt, maar je kunt ’s nachts net zo goed een dagcrème gebruiken.’ Dus het antwoord is ja, je kunt je dagcreme als oogcreme gebruiken.

Nee, dat kun je beter niet doen. De huid rondom je ogen is 5x dunner dan de huid van je gezicht, dus ook veel gevoeliger. Pak de huid maar eens vast, dan voel je dat ook. Dat is gelijk ook de reden dat daar de eerste lijntjes verschijnen, je huid daar kan veel minder hebben. Een gewone dagcreme kan het tegengestelde effect bereiken! Waar je voor je gezicht graag wil dat de huid vocht aanmaakt en 'vast houd', wil je dat voor je oogcontour juist niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100