Wat is de juiste grootte van een glasbril op het gezicht?

Er bestaan specifieke manieren om te meten of jouw gezicht wel geschikt is voor je bril. Een dun, klein gezicht kan bijv geen brede of hoge glazen op een glasbril hebben.

Nu weet ik dat er truukjes zijn zoals je wijsvinger aan de binnen kant van je montuur te houden om te kijken of het goed is. Wie kan hier meer over vertellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste is het lege montuur op te zetten en zelf te beoordelen of het iets is, uiteraard voor de spiegel. Zelf vind ik het het beste als de bovenrand van de bril gelijk loopt met de bovenkant van de wenkbrauwen, mijn opticien let daar altijd heel erg op. Neem iemand mee en geeft die de vrijheid heel hard te lachen als het echt niet goed staat, doe ik altijd... Sommige opticiens scannen je gezicht en plaatsen er dan diverse brillen op, zodat je zelf het resultaat kunt zien met je oude bril op. Zie je ook zelf nog iets. Proefondervindelijk gaat m.i. het beste.

Er zijn twee aspecten waar je bij het kopen van een bril rekening mee moet houden: enerzijds de esthetische kant en anderzijds de 'technische' eisen. Zo moet een bril goed passen en geldt er een minimumformaat voor de glazen van een multifocale bril. Over de 'technische' (on)mogelijkheden kun je je het beste laten voorlichten in de winkel. Kijken welke monturen het beste passen bij de vorm van je gezicht, kun je ook online doen, bijvoorbeeld hier op de website van Hans Anders: http://www.hansanders.nl/informatie/361-digitale-paskamer/ Je kunt er je eigen pasfoto uploaden en allerlei modellen uitproberen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100