Welke nagelafwijkingen mag een schoonheidsspecialiste allemaal behandelen?

Een schoonheidsspecialiste mag niet altijd nagels behandelen als ze een afwijking hebben, nou moet ik een werkstuk maken en is de vraag ''welke mag ze niet behandelen?'' maar ik kan dat helaas nergens vinden. Dus, bij welke afwijkingen moet ze haar klanten doorversturen en bij welke niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gewone ontstekingen van nagelriemen of nagelbed mag de schoonheidsspecialiste zelf behandelen, evenals een licht ingegroeide nagel. Eigenlijk de dingen die iedereen ook thuis zelf kan doen / behandelen. Zodra de problemen ernstiger zijn, dient de klant te worden doorverwezen naar een medisch pedicure danwel huisarts. Dat is vooral het geval bij een ernstige kalknagel, een diep ingegroeide nagel waarvoor in het vlees moet worden gesneden, een schimmelnagel, blauwe nagels (bloedingen in het nagelbed) waardoor de nagel kan loslaten, gespleten nagels en hoornnagels.

Een schoonheidsspecialiste behandelt over het algemeen geen nagels. (zie in bron 1) Dat doet een manicure voor de handen (zie in bron 3). Kalknagels zal zij niet behandelen ook ook geen ontstekingen aan het nagelbed. Voor de gewone verzorging van voeten en teennagels werkt de pedicure. Een gewone pedicure behandelt bijvoorbeeld geen mensen die problemen met hun voeten hebben door suikerziekte. Medisch pedicures hebben zich verder hierin gespecialiseerd. (zie in bron 2)

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty...
http://www.boemaarsenvanbeek.nl/index.php?...
http://www.massagesalon-utrecht.nl/behandelingen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100