wat betekent dit bij een kapper? (extra uitleg)

'' ik wil het laten uitdunnen ''

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het uitdunnen van je haar gebeurt met een soort kammetje met een soort mesjes tussen de tanden. Het haar wordt als het ware gesneden. Elke slag door het haar haalt een aantal haren uit de pluk die gekamd word. Zo word je haarbos minder en lijkt het minder "vol". Vaak word het haar ook minder zwaar en blijft het beter in model.

Dat betekend dat je als waren je haren 'dunnen' wilt hebben. Dat snijdt of knipt de kapper het zo, dat het aanvoelt en lijkt alsof je minder haar hebt. Volgens mij doen ze dat door middel van lagen te knippen Toegevoegd na 42 seconden: sorry dunnen moet dunner zijn. Dat moet dan.

je haar dunner laten worden...

Dat wil zeggen dat een deel van de hoofdharen een x-aantal centimeter korter worden geknipt dan de andere haren waardoor het er voor buitenstaanders op lijkt dat je een minder dikke haardos hebt. Zelf voel je daar niet veel van (ik toch niet) tenzij je er met je handen doorgaat of je merkt het bij het drogen dat je sneller klaar bent. De schaar waarmee men uitdunt noemt men ook wel een uitdunschaar. Voorbeelden van een uitdunschaar vind je via bijgevoegde link. Men kan haar om verschillende redenen uitdunnen. Sommigen doen het enkel in de zomer omdat ze het anders te warm hebben op hun hoofd maar de meesten doen het of laten het doen omdat ze hun haar dan beter in het door hun gewenste model kunnen houden. Vraag de volgende keer eens aan je kapper of je zo'n schaar mag zien en of ze jou eens kunnen tonen hoe dat precies werkt. Ze zullen jou graag van dienst zijn ;-) Groetjes en succes ermee!

Bronnen:
http://haarstyling.twenga.nl/uitdunschaar-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100