Welke scrubcreme bevat geen plasticdeeltjes?

De meeste scrubcremes bevatten niet-biologisch afbreekbare mini-plasticdeeltjes die zich ophopen in ons milieu en uiteindelijk in zee terecht komen.

Op de verpakking van scrubcremes wordt meestal niet meegedeeld wat voor type deeltjes de creme bevat, behalve in zeezout-scrub. Zijn er nog meer scrubcremes die biologisch afbreekbare deeltjes bevatten in plaats van plasticdeeltjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Fijne scrub van RS Natural Cosmetics De scrubdeeltjes in de Creamy Face & Body Scrub zijn namelijk kleine korreltjes jojobawas. En dat is puur natuur en wordt gewoon afgebroken in het afvalwater.

Bronnen:
http://www.soapz.nl/blog/fijne-scrub-van-r...

De scrubcreme van de Bodyshop. Voor zover ik me kan herinneren (want ik gebruik het niet, maar heb ooit een boek van/over de oprichtster gelezen) itten daar gemalen cacaodoppen in. Puur natuur dus, en eigenlijk afval.

Bronnen:
http://www.google.de/imgres?um=1&hl=de&sa=...

Er zijn diverse scrubs op de markt met biologisch afbreekbare schuurdeeltjes. Zeezout zoals je aL schreef, maar ook scrubs met vulkanisch zand, of gemalen pitten. Dit zijn mechanische peelings. Er komen tegenwoordig steeds meer produkten op de markt die een enzymatische manier de dode huidcellen doen verwijderen. Beter voor milieu en veel beter voor je huid

Gewoon zelfmaken: suiker met citroen mengen en aanbrengen op de huid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100