Wat zit er o.a. in gezichtsverzorging en parfum waardoor het lang houdbaar blijft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Parabenen. Dit zijn overigens 'verdachte' stoffen.

Alcohol , niet voor consumptie geschikt . :) Conservering's middelen , citroenzuur . Oliën uit bloemen geconserveerd en gezuiverd , gestabiliseerd . Zo lang de dop er op zit . Gezicht's crème kan ook heel goed zonder alcohol , vaak zit er wel iets bacterie dodend's in . Daarom potjes waar je met met je vinger in moet zijn niet hygiënisch . (ja ja:))dat bedoelde ik niet . gevaarlijker is oog make up die gratis mascara tester's ,of lipstick's die van koorts lip naar jouw iets gebarsten lippen gaan (herpes ).

Antioxidanten. Deze gaan de oxidatie tegen. Oxidatie is een heel natuurlijk chemisch proces dat plaatsvindt bij contact met zuurstof. Denk maar aan ijzer dat roest. Voedingsmiddelen, maar ook cosmetica bederven sneller wanneer ze in aanraking komen met zuurstof. Om deze voedingsmiddelen en cosmeticaproducten langer te kunnen bewaren worden antioxidanten toegevoegd. De meeste cosmetische crèmes bevatten antioxidanten. In eerste instantie dienen deze om de crèmes langer te kunnen bewaren. In tweede instantie is de cosmetica-industrie handig op de ‘antioxidantentrein’ mee gesprongen.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty...

In veel verzorgende produkten zitten conserveermiddelen, zoals parabenen, of methylparabeen.En als je niet weet of het nog houdbaar is, dan kijk je naar de houdbaarheidsdatum. Waar het parfum betreft, de geur vervliegt of bederft, na verloop van tijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100