Hoe kun je 'berg'; roos op je hoofdhuid het gemakkelijkst behandelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ga naar de dokter, die kan jou een recept geven van een spulletje bij de apotheek dat moet je goed opdoen en dan kom je er zo vanaf!

Babyolie. Insmeren voor t slapengaan en de volgende morgen wassen met milde shampoo. Meerdere keren herhalen indien nodig. Kussensloop beschermen met oude handdoek.

In Marokko, gebruikte ik OMO (Wasmiddel). Was na 3 dagen gelijk foetsie!

Ik ben drogist en daar adviseren wij om het helemaal zacht te laten worden met babyolie (zoals voorganger zegt) en dan kun je het er heel makkelijk "afkrabben" met bijv een bankpasje.

Het beste kun je stoppen met het gebruiken van shampoo en niet te warm douchen. Na een paar dagen is het weg.

een aangepastez champoo gebruiken om je haar te wassen

Als je ‘echt’ roos hebt (dus seborrhoisch eczeem) kan je je haar behandelen met ketoconazol. Dit is verkrijgbaar als shampoo en zalf en hierdoor zal je roos weggaan. Een shampoo als Head & Shoulders werkt absoluut niet tegen roos! Veel kapsters raden het af omdat het slecht is voor je haar. Als je geen ‘echte’ roos hebt, heb je een droge hoofdhuid of gebruik je teveel stylingproducten. Pas op met de fohn en minder je haarlak en gelgebruik. Ketoconazol shampoo kun je kopen bij o.a. Kruidvat. Was je haar nooit met heet water. Warm water irriteert namelijk je hoofdhuid en kan ervoor zorgen dat je roos krijgt. Gebruik lauw-warm water en spoel je haar altijd goed uit na het wassen. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100