Wat kan ik doen tegen schrale lippen (mond) als ik geen labello in huis heb?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt ook honing op je lippen doen. Dat helpt heel goed tegen schrale lippen. Zie mijn link!

Heb je misschien vaseline bij de hand, purol gele zalf of bephanten zalf werkt ook goed tegen droge lippen.

Vaseline, handcreme en desnoods boter.

Probeer het eens met een vette creme. Zou zomaar kunnen helpen. Je moet er dan wel voor zorgen, dat je het er niet meteen aflikt.

Vaseline, uierzalf of andere vette crème

Boter, honing, zalf en handcreme werken allemaal wel goed, maar wat echt helpt is olijfolie. Doe het in een klein schaaltje of schoteltje en leg je lippen er een paar seconden in. Haal ze eruit, dep het een beetje en voila!

Olijfolie is ook goed!

Ik gebruik al jaren calendula-creme van VSM. Ideaal voor huidprobleempjes zoals schrale lippen, schrale huid, brandwondjes, jeuk, irritatie, pukkeltjes enzovoorts. http://www.purelijfkracht.nl/calendulan_creme

Alles wat je op de billen van een baby zou kunnen smeren, kan ook prima op je lippen. Handcreme of voetcreme kan ook prima. Soms zit er wel een raar smaakje aan.

vaseline werkt goed. ook doet een schijfje sinaasappel wonderen. voor extra resultaat een beetje suiker over het sinaasappelschijfje doen. laat de suiker wel eerst wegsmelten op de sinaasappel anders kan het gan schuren

Je kan een scrub maken voor je lippen met vette bestanddelen. Op internet staan veel recepten, maar dit kan je proberen: Een beetje boter met suiker, kaneel en peper. De suiker is het werkende bestanddeel in de scrub natuurlijk, de boter het verzachtende. In kaneel en peper (je kan ook speculaaskruiden gebruiken) zitten werkzame stoffen waardoor je doorbloeding wordt gestimuleerd. Na de scrub kan je wat honing op je lippen doen, dat is verzachtend en antibacterieel. Je kan natuurlijk ook alleen honing gebruiken en de scrub laten zitten, maar regelmatig gebruik maken van een scrub werkt wel aanzienlijk. Natuurlijke honing is beter dan de normale supermarkt honing, maar het tweede werkt ook.

Droge lippen kan ook een teken van uitdroging zijn. Zorg dat je voldoende vocht binnen krijgt. En iets vettigs op je lippen smeren. Boter lijkt me smerig maar kan best. Let op met geparfumeerde body of andere cremes.

Margarine of slaolie/zonnebloemolie, dat heeft iedereen toch wel in huis, dus dat zou je kunnen proberen.

Honing en boter eropsmeren, Dat helpt!