Hoe kan je haarverf verwijderen?

Ik heb een maand geleden mijn haren geverfd en heb er ontzettend spijt van. Ik heb zelf donkerbruin haar en heb het blond geverfd. Zo ziet mijn haar er precies uit. http://love-aesthetics.bl...beauty-my-ombre-hair.html
En ik wil graag mijn eigen haar kleur terug. heeft iemand misschien een idee? Want ik ben nu hopeloos in de war.

Weet jij het antwoord?

/2500

geblondeerd of lichter geverfd haar kun je alleen bij de kapper weer naar je eigen haarkleur laten terug kleuren...ga je het zelf doen...dat is een groot risico..kan groen uitpakken...

Ik heb ooit begrepen dat anti-roos shampoo effectief is voor het verwijderen van kleur. In elk geval gaat een 'uitwasbare' haarkleur er veel sneller uit als je een paar keer goed met anti-roos wast. Die shampoo zorgt er immers voor dat iets dan aan je haar hecht, goed loslaat. Werkt ook bij hoofdluis, bijvoorbeeld. (Vast niet zo goed als speciale shampoo, maar je verwijdert er heel veel luis en neet mee.) Maar misschien zijn er ook speciale ontkleurders, afhankelijk van het type verf dat je gebruikt hebt? Zit er een gebruiksaanwijzing bij, waar zoiets op staat?

Maak je geen zorgen, die bui heb ik helaas ook gekend. Van mijn eigen blond haar naar donkerrood. Met deze kleur valt niets je te doen, je zal je haar van het pigment moeten ontdoen (de kleurdeeltjes) en dan opnieuw kleur aanbrengen zoals je wilt. Je kan wel zelf experimenteren met ontkleuren enz., maar dat is niet zoals een kleurtje erin gooien. Meid, ook al gaat het je wat kosten aan geld en uren, ga naar de kapper. Succes!

Blond haar bevat weinig tot geen warmte, daarom moet je eerst warmte toevoegen om naar bruin te gaan. Als je simpelweg een bruine kleur over je blonde haar heen mikt loop je het risico dat het groen wordt. Wat je kunt doen is eerst je haar een warme tint blond verven of gelijk voor een rode kleur te gaan, deze kleur functioneert dan als zogenaamde ‘filler’. Als je gelijk voor rood gaat, dan kan het wel zijn dat je met een redelijk rare kleur eindigt. Maar onthoud, het is een basiskleur, niet je uiteindelijke kleur. Als er genoeg warmte in je blonde haar zit kun je gaan voor bruin. Ga dan niet teveel voor roodbruin, want je hebt immers al genoeg rood in je haar. Een extra tip is om niet gelijk enorm donkerbruin te gaan, want het is altijd makkelijker om donkerder te gaan dan lichter. Vind je het te licht dan kun je er dus altijd nog voor kiezen donkerder te gaan. Maar het beste is toch om kleurherstellingen NIET op eigen houtje uit te voeren. Naar het kapsalon stappen is misschien wel duurder, maar een professioneel kapper zal beter in staat zijn om in te schatten hoe je het best de gewenste kleur op een VEILIGE manier bekomt. Ook is de kapper dan verantwoordelijk voor het corrigeren van eventueel ongelukkige kleurresultaten.

Bronnen:
http://derozeorchidee.blogspot.com/2011/10...

zowiezo niet zelf proberen! ga naar je kapper & laat hem/haar het doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100