Hoeveel gewicht moet je afvallen/aankomen om striemen te krijgen?

Op verschillende websites staat dat je striemen kan krijgen na het verliezen of aankomen van veel gewicht. Maar hoeveel is dit dan precies? En over welke tijd?

En als je tijdens het afvallen/aankomen een gezond gewicht behoud (een BMI tussen 18 en 25), kan je dan ook striemen krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De striemen ofwel striae krijg je meestal alleen bij het snel uitgroeien ofwel aankomen. Ook bij een gezond gewicht kan je striae krijgen. Zo hebben b.v. bodybuilders daar wel eens last van. Zwangere vrouwen kunnen striae krijgen op buik en borsten (maar niet iedereen is daar gevoelig voor). Bij een snelle groei van b.v. zwangeren denk je al gauw aan een gewichtstoename van 10 tot 15 kg in enkel maanden. Het is dus niet alleen de gewichtstoename, maar ook het tijdsbestek. De striae zie je ook wel eens bij pubers die snel uit de kluiten gewassen zijn, dus in een groeispurt.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Striae

Dit is vooral een genetisch iets. Striemen kunnen ontstaan bij iedereen die er aanleg voor heeft, ook als diegene gewoon slank gebouwd is en geen plotselinge gewichtstoename heeft. Dus staat los van BMI.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100