Wat kun je doen tegen (hormonale) acne op de kin?

Ik heb eigenlijk zolang ik al weet, last van acne op mijn kin. Ik heb dit opgezocht en deze plek duidt op hormonale acne. Wat kan ik doen om hier vanaf te komen? Het zit over vrijwel mijn hele kin.

Als ik menstrueer, is het zo goed als weg op mijn kin en heb ik hooguit 1 pukkel op mijn gezicht.

Ik slik overigens ook de pil (merk: microgynon)

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik gebruik de producten van Uncover (Jetske Ultee) ze geeft ook goed advies op haar blog. Hormonale acne is in mijn opinie niet te mijden, maar wel te beperken. In mijn geval hielp stoppen met zuivel eten ook, naast het gebruik van producten. Dit verschilt alleen per persoon.

Bronnen:
https://www.uncover-skincare.nl/

Gebruik het sap van een tomaat klinkt stom maar zeer goed voor acne. Beste is een groen tomaatje want deze hebben de sterke zuren nog niet zo en komkommers zijn ideaal maar meeste vliegen direkt in de duurdere merken wat je ook kunt en zo kwam ik van mijn af is smeer er tandpasta op maar knijp ze vooral niet uit want het ettert en maakt het enkel erger wat lelijke putjes op je gezicht zal achterlaten.

Naar de huisarts, die geeft je externe medicatie. Ik gebruik zelf benzolperoxide 5% in de avond, en Inderm erytromycine in de ochtend. Bij bij is dit na 4 jaar de oplossing geweest, ik heb bijna geen problemen meer met mijn huid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100