Hoe kan je nagel/vel bijten afleren?

Ik heb het al geprobeerd met middeltjes uit de winkel. Het is vooral het vel aan de onderkant van mijn nagels waar ik veel bijt op bijt. Ik doe het meestal onbewust. Heb je goede raad voor mij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik beet zelf ook jaren op mijn nagels. Ik heb ook veel middeltjes geprobeerd, maar niks heeft gewerkt. Totdat ik op een gegeven moment bedacht: nepnagels. Bij iedere drogist is dit te koop, voor een paar euro. Je plakt ze op je nagels en erop bijten lukt niet meer. M'n nagels zijn nu weer mooi gegroeid! Als ik weer neig te bijten, plak ik gewoon weer nieuwe op! Werkt echt mega goed! Voor bijten op je huid, idk, heb ik niet gedaan. Succes! ;))

Iets afleren doe je door een andere gewoonte aan te leren. ------------------------------------------------------------------------------- Waarom en wanneer bijt je op de velletjes en/of nagels en/of nagelriemen? daar gaat het om. Je zegt : ik doe het onbewust, dus in gedachten en zonder je te realiseren dat je aan een vinger begint te bijten. Het antwoord is dat je je er van bewust moet worden dát je het doet op het moment zelf. Ja, iedereen in de omgeving vragen op te letten is een manier, maar als je alleen bent: zorg ervoor dat je altijd een pen in je hand hebt. Zodra je begint heb je dus een pen in je mond, nou neem dan een potlood want inkt in je mond is niet zo prettig. Zonder dollen: een potlood of pen of eigenlijk welk voorwerp dan ook, balletje (wordt vaak gebruikt door mensen die stoppen met roken) vasthouden of een kralenketting. Het gaat om je realiseren wat je doet, hoe dit te vervangen en dat aan te leren: een slechte gewoonte af leren is het beste door een andere gewoonte aan te leren. Succes ermee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100