Krijg je een 'hele' neus correctie als je neustussenschot scheef staat en word dit dan vergoed?

Ik ben 17 jaar oud en ik heb best veel moeite met ademen, door een scheefstaand tussenschot. Dit is aangeboren en ook deels gekomen door een val toen ik 5 jaar oud was. Ik ben ook niet tevrederen over me neus en dat komt doordat ik er een keer opgevallen ben. Word dit vergoed door de verzekering?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je bedoelt of je ook uitwendig ( 'hele neus') iets te zie valt, nee op hooguit tijdelijke verdikking na. Als de scheefstand ( komt vaak voor zorgt voor klachten zoals chronisch dichte neus, of vervelender nog : sinussites ( kaakholtes ontstoken) wordt de ingreep volkomen vergoed op indicatie van de KNO -arts. (bron: eigen ervaring) Toegevoegd na 1 minuut: Wat rechtgezet wordt is kraakbeen, geen botje zoals je neusbrug ;)

Nee, alleen je tussenschot (tracht) men te corrigeren. Maar, laat je héél goed voorlichten m.b.t. de garantie's door de specialist!!! In mijn familie is het een familiekwaal. Zelf ben ik er al in 2 verschillende ziekenhuizen aan geopereerd. 1e maal Diaconessen Utrecht. De eerste weken perfect, daarna weer geen lucht meer. 2e maal (ca. 15 jaar later) in Tiel op een toen geheel nieuwe wijze, er werd tijdens de operatie (tijdelijk) een plaatje in de neus aangebracht om deze een nieuwe stand te geven. Na een aantal weken werd het plaatje verwijderd, en ook weer een aantal weken prima. Daarna weer dezelfde ellende. Toen, jaren later, naar UMC Utrecht of er nog mogelijkheden waren. De specialist durfde het niet meer te opereren vanwege al het littekenweefsel dat hij zou tegenkomen van de vorige 2 operaties. Heb door de littekenweefsels een nog meer verstopte neus dan voorheen. Moet dus altijd neusspray gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100