Kan erfelijk droog haar hersteld worden?

Geen idee of er nog mensen op deze site kijken, maar ik heb dus een vraag waar ik geen antwoord op kan vinden: Kan erfelijk, afbreekbaar droog haar herstelt worden?
Ik erger me echt kapot aan mijn haar en ik schaam me dood. Ik kan niet door een openbare plaats lopen zonder me te schamen ervoor.
Ik kan bovendien ook niets met mijn haar.
De kapper heeft gezegd dat hij er niks tegenaan kan doen omdat het 'van binnenuit komt', maar ik betwist echt of dat er niks tegen te doen is.
Hij heeft me aanbevolen om het af te laten knippen. Ik weet niet wat hij denkt, maar vroeger toen ik nog kort haar had straalde het ook droogte uit.
Ik heb al eens gehoord over het gebruiken van rijstwater of olijfolie.
Tips??

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor droog haar kan je natuurlijk van verschillende merken shampoo kopen speciaal voor droog haar ( en dan zou het beter te behandelen zijn ). Hydraterend vooral denk ik dan. Daar kan je misschien al eens gaan testen. Als je haar nog gekleurd is, krullend, vermoeid, lang, blond, bruin,... er is echt een hele keuzelijst. Misschien zit er eentje tussen die voor jou haar goed werkt. Een ei gebruiken als shampoo schijnt ook te werken voor droog/dof haar. Het ei werkt dan als een zeep maar ook als een masker. Vitamine A zou talgproductie verhogen. En hogere productie zou je haar iets minder droog maken. Eerst wassen met lauw water en nadien afspoelen met koud. Dan zouden de schubben van je haar sneller sluiten en het vocht beter bijhouden. Dagelijks haren wassen is slecht. Twee of drie keer per week is genoeg. Elke keer als je je hoofd wast, was je de talg weg en die heb je nodig om vetter haar te krijgen. Styling ( bekjes, krulletjes,... ) zonder hitte bescherming, zeewater, zwembadwater, chemische producten ( permanent ) sommige soorten kam/borstel, Online staan nog veel meer tips. Probeer tot jij het vind wat voor jou past. Nu even nog over de kapper. Een kapper kent meestal wel zijn job. Maar sommige zetten er inderdaad heel graag de schaar in. Lang haar komt een of twee keer per jaar, kort haar vrijwel elke maand. Kassa kassa met andere woorden. Ik weet niet hoe jou kapper in het leven staat.

Wat heel goed helpt tegen droog haar is een betere doorbloeding van je hoofdhuid. Door met een haren borstel iedere dag (maar dan ook consequent) honderd slagen je haar te borstelen. Je haar gaat glanzen, wordt beter gevoed en wordt sterker. Dan komt de verbetering van binnenuit en wordt het een gedeelte van je gezondheid. Alle lotions en shampoo's die je er van buitenaf opdoet helpen tijdelijk en camoufleren het probleem. Ik heb hier jarenlang geprofiteerd en had een haarlengte tot in mijn knieholte. Als hetborstelen een gewoonte wordt en je ziet het resultaat, dan kost het geen moeite.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100