Hoe snel wordt je haar helemaal grijs na de eerste grijze haren?

Ik ben 23 en heb al sinds mijn 20e grijze haren. Het zat eerst op een plek nu al op drie plekken. Trek ze er altijd uit.

Hoelang duurt het voor ik helemaal grijs ben. Voor mijn 30ste? En is er iets wat ik kan doen om dit te voorkomen, vertragen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe lang het duurt voordat je geheel grijs bent is niet te zeggen. Dit is genetisch bepaald, en voor iedereen dus weer anders. Het voorkomen of vertragen is dus ook niet te doen. Je haar kleuren kan dus een optie zijn. Maar uit je eerdere reactie begrijp ik dat je dit niet wilt. Wat dan misschien een optie kan zijn is een paar highlights in je haar te laten zetten. Zo vallen de grijze haren minder op, hoef je niet je hele haar te kleuren waardoor het dus minder schadelijk is voor je haar en zit je niet elke 6 weken in de kappersstoel doordat de uitgroei minder snel opvalt.

Hier is niets zinnigs over te zeggen, je kan over een jaar helemaal grijs zijn, maar het kan ook nog 20 jaar duren. Je hebt er totaal geen invloed op, behalve de verfkwast.

Tja, eigenlijk is daar geen antwoord op te geven. Sommige worden heel langzaam grijs, terwijl een ander persoon binnen 5 jaar totaal grijs is. Het beste kun je jezelf vergelijken met familieleden, bijv. je vader/moeder/opa/oma. Het is vaak erfelijk bepaald. Voorkomen is helaas geen optie. Als je absoluut niet grijs wil zijn op deze jonge leeftijd zal je moeten verven.

Ik was 30, toen ik grijs was. en het begon met mijn 23 jaar, Maar dat is bij iedereen verschillend hoor, en trouwens vind je het niet super interessant als je grijs ben?. Maar je heb tegenwoordig vernuftige middeltjes hoor speciaal voor mannen. Loop is een drogist binnen en laat je adviseren. Suc6

Dat kan je niet zeggen: bijv mijn vader had op zijn 18de al echte grijze haren ( heb ik gezien op foto's) maar nu op zijn 44ste heeft hij nog steeds meer zwarte haren en minder grijze haren, terwijl hij nooit zijn haren heeft geverfd. En volgens mij moet je ze juist niet eruit trekken, dan komen er meer voor terug, ik zou je haren dan beter verven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100