Ga naar de inhoud

Kerstboom eruit, houdt de gezelligheid vast

Update:

De kerstboom en -versiering is (bijna) de deur uit. Nu zijn het echt donkere dagen, een goede reden voor wat warmte en gezelligheid in huis. Gelukkig zijn er talloze manieren om je woonruimte om te toveren tot een oase van warmte en uitnodigende sfeer.

Met deze 10 verrassende tips creëer je binnen no-time een plek waar je heerlijk kunt cocoonen tijdens de koude wintermaanden.

1. Omarm winterse kleuren in je interieur

Kies twee warme winterkleuren die aansluiten bij je bestaande interieur. Denk aan diepe aardetinten zoals warm groen, rijk rood of sfeervol oranje. Integreer deze tinten subtiel in accessoires zoals kussens, kaarsen of schilderijen voor een vleugje winterse gezelligheid.

2. Natuurlijke materialen voor een warme sfeer

Breng de natuur naar binnen met natuurlijke materialen. Denk aan lontwol muurhangers, geweven decoraties of keramieken vazen. Ook een schapenvacht of koeienvel is leuk om neer te leggen of om op de bank te leggen. Koop tot slot nog een paar mokken om je interieur net even wat extra’s te geven. Koffie of warme chocomelk drinken doe je dit jaar in stijl.  

3. Gezellig in huis: comfort als prioriteit

Niets gaat boven comfort, vooral na een lange dag. Een dik, gebreid wollen kleed op de bank of als decoratie brengt niet alleen warmte, maar ook gezelligheid in je woonruimte.

4. Verzamel kussens in aardse tinten

Je kunt nooit te veel kussens hebben! Kies voor kussens in dezelfde aardse tinten die je in je interieur hebt geïntegreerd. Mix en match verschillende tinten groen, rood of oranje voor een harmonieuze uitstraling.

5. Sfeervolle verlichting met kaarsen

Kaarsen zijn de ultieme sfeermakers in de winter. Plaats waxinelichtjes op de vensterbank, creëer een kaarsplateau op de eettafel of ga voor een set van gedraaide kaarsen in trendy kandelaars voor een warme gloed.

6. Breng leven in huis met verse bloemen

Verse bloemen zijn de snelste manier om leven en sfeer in huis te brengen. Of kies voor een boeket gedroogde bloemen, helemaal passend bij de woontrends van dit seizoen.

7. Natuurlijke decorelementen voor creatieve accenten

Laat de natuur een rol spelen in je interieur door zelf natuurlijke decoraties te maken. Verzamel bladeren, takjes of andere vondsten uit de natuur en presenteer ze in een vaas met een lichtsnoer voor een subtiel, knus effect.

8. Gezellig in huis? Sfeervolle dekens en plaids

Leg gezellige dekens en plaids op banken en fauteuils voor een warme, uitnodigende uitstraling. Kies voor zachte, aaibare stoffen in winterse kleuren om jezelf te omhullen tijdens knusse avonden.

9. Creëer warmte met tapijten en vloerkleden

Tapijten en vloerkleden voegen niet alleen warmte toe aan je interieur, maar brengen ook een gezellige sfeer. Kies voor dikke, comfortabele tapijten om je huiselijke ruimtes aan te kleden.

10. Winterse geuren met geurkaarsen of essentiële oliën

Geurkaarsen of diffusers met essentiële oliën in winterse geuren zoals kaneel, dennen of vanille voegen een extra dimensie toe aan de sfeer in huis. Laat je omringen door heerlijke geuren tijdens de wintermaanden.

Meer over: