Ga naar de inhoud

Willeke Alberti vervult wens overleden dochter

Update:
Willeke Alberti

Daniëlle van ’t Schip, de dochter van de geliefde zangeres Willeke Alberti, blies 10 oktober 2023 haar laatste adem uit. Dit deed zij na een langdurige strijd tegen de slopende ziekte kanker. Voor haar dood deelde Daniëlle nog een laatste wens.

Lees hier wat deze wens was en hoe Willeke Alberti deze heeft vervuld.

Het laatste advies voor Willeke Alberti

Volgens Johnny de Mol, de halfbroer van Daniëlle en bekend presentator, had zijn zus een belangrijke boodschap voor hun moeder. Ze drong er bij Willeke Alberti op aan om haar geplande optredens niet af te zeggen vanwege haar naderende overlijden. Johnny de Mol deelde dit intieme moment met het weekblad Party, waarbij hij Daniëlle’s woorden aanhaalde: “Jij moet het licht verspreiden, mam. Vooral in de zorg.”

De tekst gaat onder de video verder >>

‘Mama, blijf optreden!’

Na enig aarzelen heeft Willeke Alberti geluisterd naar de wijze woorden van haar dochter. Binnenkort schittert de zangeres weer tijdens optredens in verzorgingstehuizen. Een daad van liefde en gehoorzaamheid aan de nalatenschap van haar dochter, die ook zo op haar eigen manier blijft voortleven.

Overleden na lang ziektebed

Daniëlle is overleden na een lang ziekbed. In april 2022 werden er bij haar 2 kwaadaardige tumoren geconstateerd. Al snel kreeg ze daarna de diagnose endeldarmkanker.

Foto en video: Talpa.

Meer over: