Ga naar de inhoud

Vergrotende spiegel biedt brildragers uitkomst bij het opmaken

Update:
Spiegel

Het aanbrengen van make-up is een uitdaging als je niet goed ziet zonder bril. Mazzel heb je als je je al van jongs af aan opmaakt. Je hebt het dan al zo vaak gedaan, je brengt het dan bij wijze van spreken nog met je ogen dicht op. Dat gaat dan meestal goed.

Vind jij het opmaken zonder bril ook steeds lastiger worden? De vergrotende spiegel biedt uitkomst.

Spiegel vergroot wel 20 keer

Met een vergrotende make-upspiegel, met bijvoorbeeld verlichting erin, kijk je tot wel 20 keer vergrotend. Alsof je door de lens van een bril naar jezelf kijkt in de spiegel. Het is in het begin wennen en ja ook wel schrikken. Waar je eerst alles wazig zag, zie je nu elk detail van je gezicht, elke plooi en elke rimpel. Trek je daar niets van aan. Ga voor een beter resultaat. 

Vergrotende spiegel: welke kies je?

Als je wilt weten hoe dit technisch eigenlijk werkt. Bekijk dan ‘Hoe werkt een vergrotende spiegel?’ op GoeieVraag. Er zijn veel modellen op de markt, aan te passen aan jouw behoefte. In alle kleuren en maten. De meeste spiegels hebben een zuignap en er zijn spiegels die je in alle standen kunt draaien voor de juiste lichtinval op je gezicht. De spiegels met een zuignap plak je op een tafel of op de bestaande spiegel bij je wastafel of op een andere plek waar jij je opmaakt. 

Het voordeel van een vergrotingsspiegel met een lamp is dat je nu op elke plek in huis je jezelf kan opmaken. De zuignappen zijn vaak makkelijk los te maken. Zo neem je de spiegel ook makkelijk mee op reis. Vergrootspiegels heb je in verschillende maten en verschillende vergrotingsfactoren. Van plus 2 tot bijvoorbeeld plus 10. Er zijn ook vergrotende spiegels te verkrijgen die je permanent bevestigt aan de muur. Kijk vooral wat het beste staat bij jouw interieur. ‘

Met een vergrotingsspiegel is opmaken weer leuk

Misschien dacht jij de laatste tijd ‘Laat maar zitten die make-up’, nu raak je geïnspireerd om je weer eens op te maken. Begin rustig en gebruik eenvoudige technieken. Kies voor een enkele oogschaduwkleur of begin met alleen een mascara aan te brengen. Ga niet meteen ingewikkelde ooglooks uitproberen en laat de eyeliner nog even liggen. Het is fijn om voorlopig even te oefenen met de spiegel. Een beetje foundation en wat poeder aanbrengen in deze fase kan ook snel verkeerd gaan.

Ben je echt slechtziend zonder bril gebruik dan grote make-up producten. Dit zijn de producten met een grotere dop of verpakking, dat houdt beter vast en valt minder snel uit je handen. En neem er de 1e keer vooral de tijd voor. Het is niet handig als je binnen een half uur bezoek krijgt of de deur uit moet. 

Als het aanbrengen van make-up een uitdaging blijft, ook met de vergrotende spiegel, vraag dan om hulp van vrienden of familieleden die je vertrouwt.

Meer over: