Ga naar de inhoud

Uitvaartverzekeringen vergelijken belangrijker dan ooit

Update:
Uitvaartverzekering

De premie die je betaalt voor een uitvaartverzekering verschilt per verzekeraar. De verschillen tussen de kosten voor uitvaartverzekeringen zijn nog nooit zo groot geweest. Ze lopen uiteen tot wel duizenden euro’s per persoon.

Om die reden is een uitvaart verzekering vergelijken belangrijk, want het levert je een aantrekkelijke besparing op. Wil je een goedkope uitvaartverzekering afsluiten of overstappen naar een andere verzekeraar? Lees dan snel verder!

Waarom een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering bescherm jij nabestaanden tegen de hoge kosten van een begrafenis of crematie. Dankzij een verzekering is er voldoende geld om de kosten van een uitvaart te betalen. De kosten van een gemiddelde uitvaart liggen al snel tussen de €7.000 en €10.000. Wat je uiteindelijk betaalt aan een begrafenis of crematie, hangt af van je persoonlijke wensen. Uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken helpt je om de kosten voor een verzekering zo laag mogelijk te houden. Dit doe je aan de hand van onderstaand stappenplan.

1. Bereken de kosten van je begrafenis of crematie

Wil je weten wat jouw begrafenis of crematie ongeveer kost? Bereken de kosten van een uitvaart met behulp van dit handige hulpmiddel. Een crematie is vaak iets goedkoper dan een begrafenis. Bij een begrafenis ben je bijna altijd duurder uit vanwege een steen en grafrechten. Leg daarom je persoonlijke wensen vast en stem daar het verzekerd bedrag van een uitvaart verzekering op af.

2. Kies het soort uitvaart verzekering

Het soort uitvaartverzekering stem je af op je persoonlijke voorkeuren. Algemeen is een verzekering uitvaart onder te verdelen in een viertal verzekeringen:

1. Een uitvaartverzekering die uitkeert in geld;
2. Een uitvaartverzekering die bestaat uit een aantal verzekerde diensten;
3. Een combinatie tussen eerdergenoemde uitvaartverzekeringen;
4. Een uitvaartverzekering in de vorm van een koopsompolis: hierbij leg je een geldbedrag in dat wordt uitgekeerd na jouw overlijden.

3. Let op de looptijd van de premie

Een kortere looptijd van een uitvaartverzekering helpt je om kosten te besparen. Uit een onafhankelijke onderzoek komt duidelijk naar voren dat je goedkoper uit bent door een verzekering af te sluiten met een kortere looptijd. Dit is de periode waarbij je premie betaalt aan een verzekeraar. Zijn je kinderen nog geen achttien jaar? Als gezin bespaar je door kinderen gratis mee te verzekeren op jouw uitvaartverzekering.

4. Vergelijk de verschillende uitvaart verzekeringen

Is duidelijk welke uitvaartverzekering het beste bij je past? Start dan met vergelijken van de verschillende uitvaartpolissen. Hierbij let je op de looptijd van de verzekering, maar check je ook de regels die door een uitvaartverzekeraar zijn bedacht. Dit noemen we ook wel polisvoorwaarden.

5. Heb jij een uitvaart verzekering nodig?

Een uitvaartverzekering is in Nederland niet verplicht, maar wel verstandig. Je weet namelijk zeker dat jouw begrafenis of crematie na jouw overlijden kan worden betaald. Wil je liever zelf geld sparen? Dit kan ook, maar wees er zeker van dat dit geld ook echt wordt gebruikt voor jouw uitvaart. Twijfel je hierover, sluit dan een uitvaartverzekering af om financiële problemen na jouw overlijden te voorkomen.

Meer over: