Ga naar de inhoud

Tarieven PostNL verhoogd, zo duur worden de postzegels en pakketten per 2023

Update:

Vanwege de stijgende kosten en dalende postvolumes heeft PostNL besloten de prijzen van de postzegels en pakketten te verhogen. Een postzegel gaat 1,01 euro kosten en een pakket 7,65 euro. De prijsstijging gaat in per 1 januari 2023.

Gelukkig is er een manier om toch wat minder te betalen voor het versturen van een pakket. Dit en alles over deze prijsstijgingen lees je hier!

Prijsstijging onvermijdelijk – tarieven PostNL verhoogd

Het versturen van pakketten en post bij PostNL wordt een stuk duurder. Dit vanwege de hoge inflatie en omdat er jaarlijks steeds minder post wordt verstuurd. Prijsverhogingen zijn daarom onvermijdelijk. Omdat de post- en pakketvervoerder betrouwbaar, bereikbaar en betaalbaar wil blijven, onderzoeken ze momenteel hoe ze efficiënter kunnen werken om prijsstijgingen in de toekomst te voorkomen.

Nieuwe prijzen – tarieven PostNL verhoogd

Wie volgend jaar een brief binnen Nederland verstuurd, betaald 5 cent meer. Je betaalt 1,01 euro in plaats van 0,96 euro. Als je een kaart naar iemand in het buitenland stuurt, ben je straks 10 cent meer kwijt. Het tarief gaat van 1,55 euro naar 1,65 euro. Ook het versturen van pakketten wordt duurder. Een binnenlands pakket kost niet meer 7,25 euro, maar 7,65 euro.

Tip om minder te betalen voor het versturen van een pakket bij PostNL

Heb je de PostNL app al op je telefoon? In deze app kan je zien wat voor pakket- en brievenbus post naar jou onderweg is. De afmetingen, het gewicht en een foto van het pakketje is hier allemaal in terug te vinden. Daarnaast is het in de app mogelijk om postzegels en verzendlabels te kopen tegen een gereduceerd tarief! Je betaalt 6,95 euro voor een online gefrankeerd pakket. Alle kleine beetjes helpen toch?

Decemberzegels blijven wel even ‘duur’

Verstuur je nog altijd trouw kerstkaarten naar vrienden, familie en collega’s? Goed nieuws, want de decemberzegels stijgen niet in prijs. Voor een decemberzegel betaal je 0,91 euro, net als vorig jaar! Decemberzegels zijn 5 cent goedkoper dan de reguliere postzegels. Scheelt ook weer.

Meer over: