Ga naar de inhoud

Suikerspin druiven, het snoepgoed van de toekomst

Update:
Cotton candy druiven

Ben je een liefhebber van zoete lekkernijen? Dan moet je de nieuwste sensatie in druivenland echt eens proberen: de cotton candy druif! Deze bijzondere variant is iets prijziger dan de reguliere witte druif maar deze week heeft AH ze in de aanbieding. Lees snel verder en ga ze ook proeven.

Ontdek de zoete sensatie van de cotton candy druif

De cotton candy druif is al een tijdje op de markt, maar nog niet door iedereen ontdekt. Dat komt omdat we aan de buitenkant van de druif niet zien dat ze smaken naar suikerspin. De meesten van ons pakken onwillekeurig een doosje witte druiven uit het schap van de supermarkt en letten niet op de soort van de druif. Een gemiste kans.

De cotton candy druif – de vertaling van cotton candy is suikerspin – is namelijk een opvallend sappige druif die opmerkelijk zoeter is dan de andere soorten druiven. De smaak doet ons denken aan karamel, maar dan met een onmiskenbaar hint naar suikerspin.

Spuiten ze de suikerspin druiven in met suiker?

Nu vroegen wij ons af, hoe komt deze zoete druif aan zijn unieke zoete smaak? Spuiten ze er soms kleurstoffen in? Ze spuiten de kipfilet toch ook in met water? En in de meeste potjes honing blijkt ook meer suikersiroop in te zitten dan honing. Dan kijken we er ook niet raar van op als er met deze druiven ook is gerotzooid.

Dit blijkt gelukkig niet het geval. Er komen geen kunstmatige toevoegingen aan te pas. Tijdens het groeiproces krijgen deze zoete druiven dus niet stiekem suikerwater gevoerd en ze stoppen ook geen suikerspin-aroma tussen de meststoffen. De cotton candy-druif is simpelweg het resultaat van een bijzondere kruising tussen 2 zoete druivenrassen.

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Witte en blauwe soorten cotton (sweet) candy druiven

Bij AH heten de cotton candy druiven ‘cotton sweet’. Om het een beetje begrijpelijk te houden blijven wij ze suikerspin druiven noemen.

Er zijn niet alleen witte suikerspin druiven. Er zijn ook blauwe varianten te koop. Beiden zijn ze een gezond alternatief voor de zoetekauwen onder ons. Ze verschillen alleen enigzins in hoeveelheid antioxidanten. Blauwe druiven, zoals bijvoorbeeld de bekende blauwe druiven bevatten anthocyanen. Dit zijn de antioxidanten die verantwoordelijk zijn voor de kleurpigmenten. Deze antioxidanten associëren we met verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de gezondheid van het hart.

Waardevolle toevoeging aan gezond dieet

De witte cotton candy druiven bevatten over het algemeen minder anthocyanen. Ze zijn nog steeds een goede bron van andere antioxidanten, maar ze bevatten we het antioxidant resveratrol. Resveratrol staat in verband met het verminderen van het risico op hartziekten en bevordert een gezonde bloeddruk.

Deze bijzondere druivensoort zijn dus, net als de andere rassen een waardevolle toevoeging aan een gezond dieet.

Cotton candy druiven als gezonde traktatie

Met de cotton candy druif haal je dus niet alleen een heerlijke fruitsoort in huis, ook een gezonde snack voor op de borrelplank!

En voor ouders en grootouders die moeite hebben met echt snoepgoed voor hun kinderen of kleinkinderen is dit hét gezonde alternatief. Kijk in het vervolg dus goed op de verpakking als je druiven koopt en probeer deze zoete sensatie.

Bekijk deze grappige video van Rana die ook verrast is door de smaak. Tekst gaat onder de video verder >>

@ranamorenaa Deze druiven jongens….😫 Nieuwe obsessie unlocked!!🥲 @Kenza thank you for influencing!🤌🏽 @Albert Heijn explain yourself👀 #cottonsweetdruiven #snoepdruiven #cottoncandygrapes #snack ♬ original sound – ✨ R A N A ✨

Lees je nu voor het eerst over deze suikerspin druif, laat je dan verrassen door de ‘cotton sweet’ pitloze witte druiven van Albert Heijn te bestellen. Ze zijn nu in de aanbieding.

Meer over: