Ga naar de inhoud

Rob de Nijs: steun voor deze zanger met kaarsjesactie

Update:
#Zeteenkaarsvoorjeraam Rob de Nijs

Rob de Nijs ligt vanaf donderdag in het ziekenhuis vanwege ademhalingsproblemen. De zanger lijdt aan de ziekte van Parkinson en zijn gezondheidstoestand is volgens zijn familie zorgelijk en kritiek.

Op sociale media wordt veel steun betuigd aan de bekende Nederlandse zanger, onder andere door het delen van virtuele kaarsjes met #zeteenkaarsvoorjeraam, naar een lied van de artiest.

Familie Rob de Nijs: ‘We zijn voorzichtig positief’

De situatie van Rob De Nijs lijkt nu langzaam maar zeker te verbeteren, zo laat zijn manager weten aan het ANP. Hoewel de zanger nog steeds in het ziekenhuis ligt, zijn de berichten voorzichtig positief. De kaarsjesactie voor steun die is gestart lijkt zijn vruchten af te werpen en zijn echtgenote Henriëtte deelt op Instagram dat de zanger weer meer lucht krijgt.

Nog steeds grote zorgen om de gezondheid van de zanger

Ondanks deze hoopvolle ontwikkelingen zijn er nog steeds grote zorgen om de gezondheid van de zanger. De laatste update dateert van vanochtend, waar opnieuw de manager laat weten dat De Nijs een rustige nacht heeft gehad, maar dat de situatie verder onveranderd was. Henriëtte laat via Instagram Stories weten dat ze trots is op de enorme vecht- en levenslust van haar man. Want leven dat wil hij!

De tekst loopt door onder de afbeelding.

Rob de Nijs
Rob de Nijs aan het begin van zijn carrière. (Foto: Nationaal Archief)

Rob de Nijs heeft de ziekte van Parkinson

Rob de Nijs (80) lijdt aan de ziekte van Parkinson. Dit is een progressieve ziekte waarbij zenuwcellen in de hersenen afsterven, waardoor bewegingen niet meer goed aangestuurd kunnen worden. Dit kan leiden tot tremoren, stijfheid en traagheid. Ook ontstaan in het verloop van de ziekte problemen met spraak. Er is geen genezing voor de ziekte van Parkinson, maar er zijn wel behandelingen die de symptomen verminderen. 

We wensen Rob de Nijs en zijn familie veel sterkte toe.

Bron: ANP, Instagram.

Meer over: